Τόμπσον: Όσο ο Κλέι ψάχνει το... χέρι του, οι Γουόριορς θα ζουν μια μίνι κρίση (vid)

Τόμπσον: Όσο ο Κλέι ψάχνει το... χέρι του, οι Γουόριορς θα ζουν μια μίνι κρίση (vid)

Νίκος Καρφής
Τόμπσον: Όσο ο Κλέι ψάχνει το... χέρι του, οι Γουόριορς θα ζουν μια μίνι κρίση (vid)

bet365

Oι Γουόριορς δυσκολεύονται τον τελευταίο καιρό με σερί ήττες και το Gazzetta με τη βοήθεια του Instat γράφει για τον Κλέι Τόμπσον που έχει το χειρότερο ποσοστό στα τρίποντα στην καριέρα του.

Μια μίνι... κρίση παιρνούν οι Γουόριορς. Πριν λίγες εβδομάδες ήταν εξαιτίας του φοβερού σκηνικού και της γροθιάς του Γκριν στον Πουλ. Πλέον τα προβλήματα για τους πρωταθλητές φαίνονται στο παρκέ. Μετά το αρνητικό αποτέλεσμα απέναντι στο Ορλάντο, το Γκόλντεν Στέιτ μετρά 4 σερί ήττες και ψάχνει τρόπο να ορθοποδήσει ξανά.

Ο Στεφ Κάρι για άλλη μια σεζόν έχει εντυπωσιακούς μέσους όρους, μετρώντας 31 πόντους ανά ματς, ενώ σημαντικές βοήθειες προσφέρει και ο x-factor των περσινών τελικών, Άντριου Γουίγκινς. Όμως τον Στιβ Κερ, αλλά και όλους τους λάτρεις του ΝΒΑ τους προβληματίζει η αστοχία του Κλέι Τόμπσον που ψάχνει να βρει τα πατήματα του, αλλά δεν τα έχει... βρει ακόμα. Και το γράφουμε αυτό λίγες ώρες μετά τους 27 πόντους του με 10/24 σουτ και 7/15 τρίποντα κόντρα στους Μάτζικ (αστόχησε στο σουτ νίκης), αφού η συνολική εικόνα του μέσα στη σεζόν θα πρέπει να προσεχθεί. Και αυτό είναι στενάχωρο για έναν εκ των κορυφαίων σουτέρ όλων των εποχών στο ΝΒΑ. Το Gazzetta στέκεται στην... αστοχία του Κλέι φέτος που επηρεάζει τον οργανισμό των... πολεμιστών και τους κάνει να ζουν μια μίνι κρίση στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Κλέι ψάχνει με μανία το... χέρι του και θα πρέπει να το βρει γρήγορα για να γίνουν ξανά οι πολεμιστές... πυραυλοκίνητοι.

Ο πιο άστοχος παίκτης των Γουόριορς φέτος

Ο Κλέι Τόμπσον αύτή τη στιγμή είναι ο πιο άστοχος παίκτης των Γουόριορς, αν βγάλουμε εκτός εξίσωσης τον Κουμίνγκα που όμως παίζει μόλις 10 λεπτά ανά ματς. Ο Κλέι μέχρι τώρα σουτάρει με 36.4% εντός παιδιάς, ενώ κανείς άλλος συμπαίκτης του πλην Μούντι και Κουμίνγκα δεν πέφτει από το 40%. Αν σταθούμε τότε στο δυνατό του σημείο στην καριέρα του, το τρίποντο, θα διαπιστώσουμε πως και εκεί δεν θυμίζει τον παλιό καλό Κλέι. Το ποσοστό του στα τρίποντα φέτος είναι 32.9%, ενώ πάνω από εκείνον βρίσκουμε τους Κάρι, Γουίγκινς, Μούντι, ΝτιΒιτσέντζο.

Φέτος ο Κλέι έχει αγωνιστει σε 8 ματς. Σε κανένα εξ αυτών δεν έχει φτάσει πάνω από το 46% εντός παιδιάς, ενώ στα 5 εξ αυτών σουτάρει με κάτω από 40% στο παρκέ. Κάτι του λείπει, αυτοπεποίθηση, φόρμα. Δεν είναι αυτό που μπορεί να δώσει. Ο Τόμπσον είναι για πολλά παραπάνω, όπως μας έχει δείξει πριν τους σοβαρούς τραυματισμούς του. Οι πολεμιστές ακόμα και τώρα φαντάζουν ως ένα από τα 2-3 φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, όμως αν θέλουν να έχουν ελπίδα για repeat θα πρέπει ο Κλέι να ανεβάσει την απόδοση του και να σταθεί δίπλα στον Κάρι όπως το έκανε τα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας των πολεμιστών.

Σουτέρ πάνω από 40% σε όλη την καριέρα του

ξκξ

Προφανώς το φετινό ποσοστό στα τρίποντα του 32.9% δεν είναι Κλέι, δεν μπορεί να είναι Κλέι, δεν τον αντιπροσωπεύει. Είναι απλά μια... παραφωνία αν δει κανείς τι έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια του στους Γουόριορς, εκεί όπου ήταν κίνδυνος-θάνατος για κάθε άμυνα και δεν γινόταν να τον αφήσεις αμαρκάριστο ούτε δευτερόλεπτο. Τότε έβαζε και τα μαρκαρισμένα, τα... σκοτωμένα για κάθε παίκτη. Για τον Κλέι όλα έμοιαζαν απλά σε παλιότερες σεζόν. Από το 2012 μέχρι και το 2019, δεν έπεσε ποτέ κάτω από 40%. Μάλιστα τη σεζόν 2014-15, χρονιά τίτλου για τους Γουόριορς, σούταρε με 44%, όπως και τη σεζόν 2017-18.

Οι δύο σοβαροί τραυματισμοί που είχε στην καριέρα τον επηρέασαν και στο σουτ, κάτι που φαίνεται από τα νούμερα του από τη στιγμή που επέστρεψε. Πέρυσι στην πρώτη του γεμάτη σεζόν μετά από πολύ καιρό, είχε 38.5% στο τρίποντο, ενώ φέτος έπεσε στο 32.9% όπως εξηγήσαμε και παραπάνω.

Τα έχει... σπάσει από αριστερή γωνία και κορυφή

Tα φετινά τρίποντα του

θιθι

Όπως παρατηρούμε στο παραπάνω γράφημα του Instat, ο Κλέι αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες φέτος στα τρίποντα από την κορυφή. Μέχρι τώρα έχει πάρει 9 προσπάθειες και έχει βρει στόχο μόλις σε δύο, πράγμα απαγορευτικό για σουτέρ της κλάσης του. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα οταν σουτάρει από την αριστερή γωνία, όπου έχει 2/12 και ποσοστό 17%. Ίσως θα πρέπει να πάρει παραπάνω σουτ από την δεξία γωνία, όπου μετρά 2/3 τρίποντα. Η σταθερή του αξία για άλλη μια σεζόν στην καριέρα του είναι το τρίποντο από τις 45 μοίρες. Από τη δεξία πλευρά έχει 7/19 τρίποντα και από τη δεξία (45 μοίρες) που είναι και η αγαπημένη του, μετρά 17/43 και ποσοστό 40%. Από τη δεξιά πλευρά στις 45 μοίρες έχει επιχειρήσει 43 τρίποντα από τα συνολικά 76 που έχει πάρει μέσα στη σεζόν.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα