Έρβινγκ: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να αποσυρθεί η φανέλα του Κόμπι από όλο το ΝΒΑ, ο Ράσελ ήταν μοναδικός»

Έρβινγκ: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να αποσυρθεί η φανέλα του Κόμπι από όλο το ΝΒΑ, ο Ράσελ ήταν μοναδικός»

bet365

Μία θρυλική φιγούρα του ΝΒΑ, ο Τζούλιους Έρβινγκ, αποφεύγει την σύγκριση του Κόμπι Μπράιαντ με τον Μπιλ Ράσελ και τονίζει πως δεν πρέπει το NBA να αποσύρει τις φανέλες του Black Mamba.

Περίπου στα μέσα του Αυγούστου, το NBA και ολόκληρο το μπασκετικό στερέωμα βίωναν μία τεράστια απώλεια, όταν ο Μπιλ Ράσελ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών. Η κληρονομιά που τον ακολουθούσε οδήγησε την Λίγκα στο να αποσύρει την φανέλα με τον αριθμό «6» από όλα τα μήκη και πλάτη του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Ο Τζούλιους Έρβινγκ ήταν από τους κορυφαίους αθλητές που βρέθηκαν στο παρκέ με το Νο6 έστω και μία φορά στην καριέρα τους, φτάνοντάς την μάλιστα στην κορυφή ως πρωταθλητής με τους Σίξερς το 1983. Όμως στάθηκε από την πρώτη στιγμή υπέρμαχος της κίνησης του NBA στην μνήμη του «καλού του φίλου», όπως ο ίδιος λέει, Ράσελ.

Θεωρεί, ωστόσο, πως η συζήτηση για την καθολική απόσυρση ενός αριθμού πρέπει να σταματήσει στον μύθο του κατόχου των 11 δαχτυλιδιών και δεν μπορεί να πάρει διαστάσεις, ούτε στην περίπτωση του Κόμπι Μπράιαντ τόσο με το «8», όσο και το «24» που έφερε ο Black Mamba.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Έρβινγκ στο TMZ «Δεν νομίζω ότι πρέπει να συγκριθεί με την κατάσταση του Ράσελ. Είμαστε φρέσκοι σε αυτό, αλλά ας δούμε πώς θα λειτουργήσει. Ίσως κάποια στιγμή. Ο Μπιλ ήταν 86 ετών, οπότε αποδώστε το έτσι σε έναν 86χρονο -- πολλών πρωταθλημάτων, πολλών τίτλων ως προπονητής, εντός και εκτός γηπέδου ή οτιδήποτε άλλο -- δεν υπάρχει σύγκριση.

Δεν θα προσπαθούσα καν να συγκρίνω τον Κόμπι Μπράιαντ με τον Ράσελ. Είναι περισσότερο απόφαση των Λέικερς. Αν ήθελαν να το κάνουν, κάτι που νομίζω ότι έχουν ήδη κάνει, αυτό είναι λογικό -- αλλά για να ακολουθήσει όλο το πρωτάθλημα, μάλλον όχι».

Καταλήγοντας στο ότι «ο Μπιλ ήταν ένα πολύ ξεχωριστό άτομο και αυτό που έκανε για το μπάσκετ, κανείς άλλος δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει ξανά».

 

NBA Τελευταία Νέα