Βανέσα Μπράιαντ: Ξεκίνησε η δίκη για τις φωτογραφίες από το δυστύχημα του Κόμπι

Βανέσα Μπράιαντ: Ξεκίνησε η δίκη για τις φωτογραφίες από το δυστύχημα του Κόμπι

bet365

Στα δικαστήρια μεταφέρεται ξανά η κόντρα της Βανέσα Μπράιαντ με την Κομητεία του Λος Άντζελες για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από το σημείο συντριβής του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ.

Η «διαμάχη» της Βανέσα Μπράιαντ με την Κομητεία του Λος Άντζελες ζωντανεύει ξανά μέσα στις αίθουσες του δικαστηρίου. Από το δυστύχημα που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη στις 26 Ιανουαρίου του 2020, όπου έχασαν τη ζωή τους ο Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη του Τζίτζι και άλλα επτά άτομα, ξεκίνησε ακόμη μία σειρά δικών.

Η χήρα της οικογένειας Μπράιαντ έδωσε τον αγώνα της προκειμένου να αποκαλυφθούν τα ονόματα των ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο με τα συντρίμμια και τράβηξαν φωτογραφίες, τις οποίες στη συνέχεια μοιράστηκαν με τον περίγυρο. Όπερ και εγένετο, με την Κομητεία να περνά σε αντεπίθεση και να ζητά -χωρίς αποτέλεσμα- την ψυχιατρική της εξέταση, αφού στην αγωγή της ανέφερε πως οι φωτογραφίες της προκάλεσαν σοβαρά συναισθηματικά προβλήματα.

Πλέον η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης παίρνει άλλη διάσταση με τον δικηγόρο της Βανέσα να μιλά για «θεσμική κουλτούρα αναλγησίας» ως τον λόγο που οδήγησε τους ανθρώπους των Αρχών και τους πυροσβέστες να τραβήξουν αυτές τις φωτογραφίες.

Ο Λούις Λι τόνισε επίσης πως τα στιγμιότυπα αυτά τραβήχτηκαν για «κουτσομπολιό» και προβλήθηκαν «για πλάκα» χωρίς να έχουν επίσημο σκοπό. «Μοιράστηκαν επανειλημμένα με ανθρώπους που δεν είχαν απολύτως κανέναν λόγο να τα λάβουν» είπε χαρακτηριστικά.

Η Κομητεία επικαλέστηκε σκοπούς του επαγγέλματος στην υπεράσπιση των ανδρών, ωστόσο ο Λι (σ.σ δικηγόρος της Μπράιαντ) παρουσίασε στο δικαστήριο βίντεο ασφαλείας με αναπληρωτή αστυνομικό εκτός υπηρεσίας να πίνει σε κάποιο μπαρ δείχνοντας τις φωτογραφίες σε μπάρμαν, αλλά και slides που καταγράφουν την... εξάπλωση των φωτογραφιών σε ακόμη 30 άτομα κατηγορώντας την πολιτεία για ελλιπή έρευνα σχετικά με το ζήτημα απορρήτου.

Στον αντίποδα, οι δικηγόροι των φερόμενων ως υπεύθυνων υποστήριξαν πως αφού οι φωτογραφίες δεν έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο δεν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος.

«Έδειξε αυτές τις φωτογραφίες σε μία στιγμή αδυναμίας και το μετανιώνει κάθε μέρα στη ζωή του» δήλωσε η δικηγόρος του αστυνομικού.

Η Βανέσα Μπράιαντ έχει στο πλευρό της τον Κρις Τσέστερ, του οποίου η σύζυγος και η κόρη επέβαιναν επίσης στο ελικόπτερο, με τους δύο να έχουν σκοπό να φτάσουν την υπόθεση στα άκρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα