Τζόζεφ Μπλερ: Καταγγέλει ρατσιστική συμπεριφορά από την αστυνομία της Ιταλίας

Τζόζεφ Μπλερ: Καταγγέλει ρατσιστική συμπεριφορά από την αστυνομία της Ιταλίας
Ο Τζόζεφ Μπλερ αναφέρει πως τον άφησαν επειδή ήταν πρώην μπασκετμπολίστας οι αστυνομικοί στο Πέζαρο και αναρωτιέται τι θα γινόταν αν ήταν ένας μαύρος πολίτης που δεν είναι το ίδιο αναγνωρίσιμος.

Τον Τζόζεφ Μπλερ τον γνωρίσαμε για λίγο τη σεζόν 2000-2001, όταν και πέρασε από τον ΠΑΟΚ. Τον θυμόμαστε όμως για έναν εντελώς διαφορετικό και άσχημο λόγο, αφού ο ίδιος κοινοποίησε σε story από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram την περιπέτεια που είχε με την αστυνομία της Ιταλίας.

Ο Μπλερ αυτήν την περίοδο βρίσκεται στο τιμ των Γουίζαρντς και κάνει τις διακοπές του στο Πέζαρο, όπου και είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2001-02. Πηγαίνοντας σε ένα πλυντήριο της πόλης, μαζί με τα τρία του παιδιά έπεσε σε έλεγχο της αστυνομίας και η απάντηση που πήρε δεν του άρεσε καθόλου.

«Πήγα σε ένα πλυντήριο με τα παιδιά μου και οι αστυνομικοί μου ζήτησαν την ταυτότητά μου. Επειδή δεν την κουβαλούσα μαζί μου, έδωσα το δίπλωμα οδήγησης που έχω στις ΗΠΑ και τότε μου είπαν "είσαι πρώην μπασκετμπολίστας, οπότε σε αφήνουμε να φύγεις". Δηλαδή αν δεν ήμουν μπασκετμπολίστας και ήμουν απλώς ένας μαύρος πολίτης, τι θα γινόταν;» αναρωτιέται στο φινάλε ο Μπλερ.

Μάλιστα στην Ιταλία δεν πέρασε ούτε εβδομάδα από ένα αντίστοιχο περιστατικό, όπου ο μέσος της Μίλαν, Τιμουέ Μπακαγιόκο συνελήφθη σε κεντρικό δρόμο του Μιλάνου, με τον ίδιο να τονίζει πως η αστυνομία έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο.

@Photo credits: Instagram/ mrjosephblair

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα