ΜακΚλάνγκ: Θυμίζει... μάγο Τζέισον Γουίλιαμς και θέλει ευκαιρία ζωής στους Γουόριορς

ΜακΚλάνγκ: Θυμίζει... μάγο Τζέισον Γουίλιαμς και θέλει ευκαιρία ζωής στους Γουόριορς

Νίκος Καρφής
ΜακΚλάνγκ: Θυμίζει... μάγο Τζέισον Γουίλιαμς και θέλει ευκαιρία ζωής στους Γουόριορς

bet365

Ο Μακ ΜακΚλάνγκ εντυπωσιάζει στο Summer League, παλεύοντας να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ των πρωταθλητών Γουόριορς και θυμίζοντας λιγάκι τον Τζέισον Γουίλιαμς.

Ο Τζέισον Γουίλιαμς αποτέλεσε έναν εκ των πιο fun to watch παικτών στην ιστορία της λίγκας. Ένας... μάγος πάνω στο παρκέ, τρομερός ντριμπλέρ, ασυναγώνιστος πασέρ με τρελές εμπνεύσεις που έκαναν τα πράγματα πιο εύκολα για τους συμπαίκτες του.

Στο Summer League του ΝΒΑ υπάρχει ένας παίκτης που τον θυμίζει λιγάκι. Είναι δύσκολο να συγκριθείς με τον «White Chocolate», ωστόσο ο Μακ ΜακΚλάνγκ κάνει τα... μαγικά του, έχοντας στοιχεία που βλέπαμε και στον... μάγο Τζέισον.

Κόντρα στους Σπερς είχε 22 πόντους, 6 ριμπάουντ, τρία κλεψίματα και συνέχισε να παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ των πρωταθλητών Γουόριορς (τον πήραν από την ομάδα των Λέικερς στο Summer League). Το ύψος του (1.88) δεν τον βοηθά ωστόσο είναι εντυπωσιακός με τη μπάλα στα χέρια. Είτε με φοβερές σταυρωτές ντρίμπλερς και εκτέλεση για τρεις. Είτε με απίθανα eurostep που βγάζουν εκτός θέσης τον αντίπαλο ψηλό και του επιτρέπουν να πετύχει δύο εύκολους πόντους. Είτε με ντρίμπλα πίσω από την πλάτη και περιστροφή, αλλά και με ασίστ πίσω από την πλάτη. Ένας showman πάνω στο παρκέ που αδικείται λόγω ύψους.

Ψάχνει ακόμα την μεγάλη ευκαιρία στο ΝΒΑ

Ο 23χρονος point guard ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει καριέρα στη λίγκα, αφού καμιά ομάδα δεν τον έχει εμπιστευτεί. Την περσινή σεζόν, έπαιξε μόλις ένα ματς με τη φανέλα των Λέικερς και άλλο ένα με εκείνη των Μπουλς. Δεν έχει γίνει ποτέ draft και ψάχνει διακαώς την μεγάλη ευκαιρία για να βρει ρόλο σε μια ομάδα της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη. Είναι εκ των κορυφαίων του Γκόλντεν Στέιτ στο Summer League και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του Στιβ Κερ. Στο NCAA ήταν παίκτης των Georgetown και Georgia Tech και μέτρησε 15.7 και 15.5 πόντους αντίστοιχα στις δύο τελευταιες του σεζόν στα κολέγια.

Φυσικά ο ανταγωνισμός στη θέση «1» των Γουόριορς είναι μεγάλος, αφού εκεί υπάρχει ο θρύλος τους και MVP των τελικών, Στεφ Κάρι, ο Τζόρνταν Πουλ που αποτελεί την επόμενη μέρα τους, ενώ έχει αποκτηθεί και ο Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο, πρώην συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς.

 

NBA Τελευταία Νέα