Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ: «Είμαι ο κορυφαίος σκόρερ στο NBA και έχω ευστοχήσει σε μόλις ένα τρίποντο» (vid)

Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ: «Είμαι ο κορυφαίος σκόρερ στο NBA και έχω ευστοχήσει σε μόλις ένα τρίποντο» (vid)

Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ: «Είμαι ο κορυφαίος σκόρερ στο NBA και έχω ευστοχήσει σε μόλις ένα τρίποντο» (vid)

bet365

Ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ μίλησε για το νέο στυλ μπάσκετ στο πλατό της εκπομπής του Τζίμι Φάλον και... ευλόγησε τα γένια του λέγοντας πως είναι ο πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ έχοντας βάλει μόλις ένα τρίποντο.

Ο θρύλος του ΝΒΑ, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, φιλοξενήθηκε στην πασίγνωστη εκπομπή του Τζίμι Φάλον, «Tonight Show» και μεταξύ άλλων μίλησε για το γεγονός πως βρίσκεται στην κορυφή των τοπ σκόρερ έχοντας βάλει μόνο ένα τρίποντο.

Όταν η συζήτηση ήρθε στον Στεφ Κάρι, αναπόφευκτα το σουτ τριών πόντων έλαβε την τιμητική του. Και όχι από τον Καρίμ, ο οποίος λίγο πολύ χαρακτήρισε ως... διαγωνισμό τριπόντων το νέο τρόπο παιχνιδιού στην κορυφαία Λίγκα. «Υπήρχαν καλοί σουτέρ τριών πόντων. Έτσι νομίζαμε τότε. Πιο παλιά μπορεί να έπαιρνες 10 τρίποντα σε ένα ματς. Τώρα μπορεί να πάρεις τόσα ή 20 σε μία περίοδο. Μοιάζει να είναι διαγωνισμός τριπόντων. Ο κόσμος το απολαμβάνει. Και θα έπρεπε...».

Ωστόσο, λίγο αργότερα, στάθηκε στο δικό του παιχνίδι. «Είμαι ο κορυφαίος σκόρερ του ΝΒΑ και έβαλα μόνο ένα τρίποντο. Ο προπονητής μου έλεγε "θα σουτάρεις από εκεί, αλλιώς μπορείς να έρθεις να κάτσεις εδώ δίπλα μαζί μου". Έβαλα μόνο ένα τρίποντο, το 1986 και μάλιστα τυχαία. Πήρα ένα ριμπάουντ και ήμουν μόνος μου στην γωνία. Δεν ήθελαν να με μαρκάρουν και το πήρα» είπε.

Και συγκεκριμένα, ήταν 24 Φεβρουαρίου του 1987, σε μία αναμέτρηση κόντρα στους Σανς, στο Φοίνιξ. Με το ποσοστό του να αγγίζει το 100% αφού ευστόχησε στην πρώτου του προσπάθεια. Την σεζόν 1986/87 μέτρησε συνολικά τρεις προσπάθειες από την περιφέρεια στην regular season και μία στα playoffs, σκοράροντας αυτό για το οποίο μίλησε στον Φάλον!

«Έχω ακόμα πάνω από 2999 για να πιάσω τον Στεφ Κάρι» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά αστειευόμενος.

Βέβαια, ο τίτλος του κορυφαίου σκόρερ του ΝΒΑ... κινδυνεύει μιας και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στα 37 του χρόνια έχει την ευκαιρία να τον προσπεράσει. Φυσικά πάντα εκτός απροόπτου,α αφού ο θρύλος των Λέικερς έχει 38.387 και ο νυν σούπερ σταρ 37.062.

 

NBA Τελευταία Νέα