Γουόριορς: Τέσσερις σερί εντός έδρας ήττες σε τελικούς

ΟΙ Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έχουν υποστεί τέσσερις συνεχόμενες εντός έδρας ήττες σε NBA Finals. Η τελευταία στο Σαν Φρανσίσκο είχε στη σύνθεσή της τον Κέβιν Ντουράντ.

Η ζωή στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς υπήρχε πριν την έλευση του Κέβιν Ντουράντ. Το πιστοποιούν δύο κερδισμένοι τίτλοι. Και η συμμετοχή σε μία σειρά τελικών που έκανε του Γουόριορς να αλλάξουν τη φιλοσοφία τους. Να ασπαστούν τη δημιουργία των super teams με έναν άλλον τρόπο.

Ο Κέβιν Ντουράντ κέρδισε δύο τίτλους με τους Γουόριορς. Και τρία χρόνια μετά από τη φυγή του αποτελεί ακόμα σημείο αναφοράς. Η ήττα των Γουόριορς από τους Μπόστον Σέλτικς στο Game 1 των NBA Finals σημαίνει ότι η ομάδα του Στιβ Κερ κέρδισε για τελευταία φορά στην έδρα της έναν τελικό το 2018.

Στη «σκούπα» απέναντι στους Κλίβελαντ Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς (4-0).

Οι Γουόριορς έχασαν και τα τρία εντός έδρας ματς στους τελικούς του 2019 απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς, κερδίζοντας μόνο στον Καναδά (τελικό 4-2), όπου μόνο στο ένα ματς κατάφερε να αγωνιστεί ο KD, μόλις για 11:57, καθώς υπέστη ρήξη αχίλλειου. Στη μία εκτός έδρας νίκη.