Η φοβερή ιστορία του... άχαστου Ουέντμαν στους τελικούς Σέλτικς-Λέικερς (vid)

Η φοβερή ιστορία του... άχαστου Ουέντμαν στους τελικούς Σέλτικς-Λέικερς (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 37 χρόνια, οι Μπόστον Σέλτικς έκαναν το 1-0 κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σκοτ Ουέντμαν, ο οποίος έκανε την διαφορά ερχόμενος από τον πάγκο!

Στα 32 του χρόνια και σχεδόν οδεύοντας στη... δύση της καριέρας του, ο Σκοτ Ουέντμαν έμελλε να αποτελέσει τον μεγάλο πρωταγωνιστή του πρώτου τελικού του ΝΒΑ!

Στις 27 Μαΐου 1985 είχε αγωνιστεί 23 λεπτά και σε αυτό το διάστημα είχε πετύχει 26 πόντους με 7/7 δίποντα και 4/4 τρίποντα, έχοντας επίσης 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ο Ουέντμαν μπορεί να είχε κάνει μια αξιοπρόσεκτη καριέρα στους Κάνσας Σίτι Κινγκς (σ.σ. μετέπειτα Σακραμέντο Κινγκς) με 16,5 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 546 ματς ωστόσο δεν ήταν ο παίκτης που... έκανε την διαφορά στο ΝΒΑ.

Ο Κέβιν ΜακΧέιλ είχε άλλους 26 πόντους με 9 ριμπάουντ, ενώ άλλοι τέσσερις παίκτες των Σέλτικς είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Μπερντ 19π., Ντάνι Έιντζ 19π., Πάρις 18π.)

Το ματς έγινε γνωστό (λόγω και της αντίστοιχης επετείου που ακολουθούσε τρεις μέρες αργότερα) ως «Memorial Day Massacre» και οι Σέλτικς είχαν κερδίσει εύκολα τους Λέικερς με 148-114.

Μάλιστα πέρασαν στην ιστορία τα 62 εύστοχα σουτ εντός παιδιάς, αριθμός που παραμένει μέχρι και σήμερα ρεκόρ στους NBA Finals.

Για τους Λέικερς (που στη συνέχεια πήραν το πρωτάθλημα με 4-2 νίκες), ο Ουόρθι είχε 20 πόντους, ενώ άλλους 19 πόντους και 12 ασίστ είχε ο «Μάτζικ» Τζόνσον.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα