Kάρι-Τόμπσον-Πουλ-Ουίγκινς: Οι Fantastic 4... βομβαρδίζουν για το δαχτυλίδι (vids)

Kάρι-Τόμπσον-Πουλ-Ουίγκινς: Οι Fantastic 4... βομβαρδίζουν για το δαχτυλίδι (vids)

Νίκος Καρφής
Kάρι-Τόμπσον-Πουλ-Ουίγκινς: Οι Fantastic 4... βομβαρδίζουν για το δαχτυλίδι (vids)

bet365

Κάρι, Τόμπσον, Πουλ και Ουίγκινς παρουσιάζουν συνέπεια στο σκοράρισμα στα playoffs και οι Ουόριορς... γλυκοκοιτάζουν τον τίτλο.

Οι Ουόριορς δεν είχαν πρόβλημα να επικρατήσουν και στο Game 3 των Μάβερικς. Πλέον χρειάζονται άλλο ένα break μέσα στο Ντάλας για να βγάλουν τις σκούπες και να περιμένουν τον αντιπαλο τους στους τελικούς του ΝΒΑ, μετά από ματς που ο Ουίγκινς έκανε πόστερ τον Ντόντσιτς και ο Κάρι σκόραρε για τρεις χωρίς να βλέπει στην αγαπημένη του κίνηση.

Στο φετινό ταξίδι του Γκόλντεν Στέιτ στα playoffs, υπάρχει μια φοβερή τετράδα που δείχνει συνέπεια στον επιθετικό τομέα και σε κάθε ματς βγαίνει μπροστά στο σκοράρισμα, κάνοντας τα πράγματα πιο εύκολα για την... αρμάδα του Στιβ Κερ.

Το Gazzetta στέκεται στους Fantastic 4 των.... πολεμιστών (Κάρι-Πουλ-Τόμπσον-Ουίγκινς) που είναι αποφασισμένοι να πάνε μέχρι το τέλος του δρόμου για να φορέσουν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Η συνέπεια τους στο σκοράρισμα είναι απίθανη

Κάρι, Πουλ, Τόμπσον και Ουίγκινς παρουσιάζουν μια φοβερή σταθερότητα και συνέπεια στο σκοράρισμα από τον δεύτερο γύρο των playoffs κόντρα στους Γκρίζλις μέχρι και τους τελικούς Δύσης με Μάβερικς. Εκεί που πρέπει να βγεις μπροστά γιατί τα γάλατα σφίγγουν όταν πλησιάζουμε προς το τέλος.

Στη νίκη θρίλερ στο Game 1 κόντρα στις αρκούδες με 117-116, ο Πουλ είχε 31 πόντους, ο Κάρι 24, ο Ουίγκινς 17 και ο Τόμπσον 15. Στο τρίτο ματς και στην άνετη νίκη των πολεμιστών ο Κάρι είχε 30, ο Πουλ 27, ο Τόμπσον 21 και ο Ουίγκινς 17. Στη συνέχεια ο Κάρι καθάρισε το τέταρτο ματς με 31 πόντους, ενώ οι υπόλοιποι τρεις είχαν 14+. Τέλος στο Game 6 ο Κάρι μέτρησε 29, ο Κλέι 20, ο Πουλ 12 και ο Ουίγκινς 18.

Πάμε και στους τελικούς Δύσης, εκεί όπου πάλι η συγκεκριμένη τετράδα κάνει εξαιρετικά ματς, σκοράρει και βοηθά τους Ουόριορς να είναι στο 3-0 και μια νίκη μακριά από τους τελικούς. Σκοράρουν με συνέπεια και αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια στην περιφέρεια των πολεμιστών, γεμίζοντας με αισιοδοξία τους φιλάθλους της ομάδας. Και όλα αυτά ενώ ο Γκριν που δεν φημίζεται για το επιθετικό του παιχνίδι, κατευθύνει έξοχα την ομάδα στην άμυνα και κάνει τη βρώμικη δουλειά όπου χρειαστεί, τραβόντας όλη την πίεση πάνω του και ελευθερώνοντας τους συμπαίκτες του για να δείξουν τις δεξιότητες του στην επίθεση.

Οι πόντοι των... Fantastic 4 στους τελικούς Δύσης

ΚάριΤόμπσονΠουλΟυίγκινς
Game 121151919
Game 232152316
Game 331191027

Όπως παρατηρούμε και από τον παραπάνω πίνακα, η τετράδα κάνει τη δουλειά τους, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην άμυνα των Μάβερικς. Οι Ουόριορς έχουν πολυφωνία, ποικιλία στο παιχνίδι τους και παίρνουν αρκετούς πόντους από πολλούς παίκτες, την ώρα που οι 40άρες του Luka Magic δεν είναι αρκετές ούτε για να πάρουν ένα ματς. Οι Ουόριορς... πυροβολούν δίχως έλεος τους Μάβερικς και η τετράδα Κάρι-Τόμπσον-Πουλ-Ουίγκινς βρίσκει τον χώρο της να λάμψει. Αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια και το επιθετικό τους ταλέντο είναι ικανό ακόμα και να... σκουπίσει μια ομάδα που πέταξε εκτός συνέχειας τους Σανς, διαλύοντας τους στο Game 7. Τους Σανς οι οποίοι πέρυσι έφτασαν τελικούς ΝΒΑ και φέτος ήταν εκ των φαβορί για τίτλο. Η πολυφωνία των Ουόριορς όμως δεν αντιμετωπίζεται.

Ο Κάρι είναι ο πρώτος σκόρερ και στα τρία ματς της σειράς, παίζει σαν ηγέτης, βγαίνει μπροστά στα δύσκολα, ενώ limit up σε σχέση με τα ματς κόντρα στους Γκρίζλις κάνει ο Ουίγκινς που στο Game 3 εκτοξεύτηκε στους 27 πόντους. Ο Κλέι είναι σταθερός στο 15+ και στα τρία ματς, ενώ ο Πουλ ήταν εξαιρετικός στα πρώτα δύο ματς, ενώ ακόμα και στο Game 3 που δεν μπήκε καλά στο ματς, τελείωσε με 10, αφαήνοντας τους υπόλοιπους να κάνουν τη δουλειά.

Οι Ουόριορς έχουν μπει στις.... ράγες και πάνε προς τον μεγάλο τους στόχο, θέλοντας να επιστρέψουν στην κορυφή του ΝΒΑ μετά το 2018, τότε που είχαν καθαρίσει τους Καβς του ΛεΜπρόν στους τελικούς για τον back to back τίτλο. Ο Κάρι λοιπόν και οι τρεις σωματοφύλακες παρέα με τον σκληρό Ντρέιμοντ Γκριν δείχνουν αποφασισμένοι για σκληρή μάχη στους τελικούς με όποιον εκ των Χιτ ή Σέλτικς σταθεί εμπόδιο στον δρόμο τους.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα