Λέικερς: Τα σενάρια για την (σχεδόν αδύνατη) είσοδο στο Play In Tournament

Λέικερς: Τα σενάρια για την (σχεδόν αδύνατη) είσοδο στο Play In Tournament

Λέικερς: Τα σενάρια για την (σχεδόν αδύνατη) είσοδο στο Play In Tournament

bet365

Οι Λος Άντζελες Λέικερς ετοιμάζονται να... αποχαιρετήσουν τη φετινή σεζόν στο ΝΒΑ καθώς μόνο αν έρθουν τα πάνω-κάτω θα καταφέρουν να «κλέψουν» τη θέση για το play in tournament.

Ούτε ένα... θαύμα δεν μπορεί να σώσει, πλέον, τους Λος Άντζελες Λέικερς! Οι πρωταθλητές του 2020 αντιμετωπίζουν πιο έντονα από ποτέ το φάσμα του αποκλεισμού από το play in tournament καθώς τίποτα δεν εξαρτάται πλέον από τα χέρια τους. Θα μπορούσε κάλλιστα να πει κάποιος ότι μάλλον έχουν αρχίσει ήδη να «κοιτάζουν» την επόμενη σεζόν στο ΝΒΑ!

Τα πράγματα είναι απλά! Αυτή τη στιγμή οι Λέικερς μετράνε έξι σερί ήττες και 10 στα τελευταία 12 παιχνίδια. Δηλαδή εκεί που όριζαν το μέλλον τους, έφτασαν στο σημείο να βάλουν τα χέρια τους και να βγάλουν τα μάτια τους. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο 31-47 ρεκόρ έχοντας «βυθιστεί» στην 11η θέση της Δυτικής Περιφέρειας. Στην 10η θέση για το Play In είναι οι Σαν Αντόνιο Σπερς με 33-45 ρεκόρ ενώ στην 9η θέση βρίσκονται οι Νιου Όρλεανς Πέλικανς με 34-44 ρεκόρ.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τους Λέικερς; Πρώτα απ' όλα έχουν μαθηματικές ελπίδες. Μόνο που είναι μόνο... μαθηματικές! Πολύ απλά στα εναπομείναντα παιχνίδια με Σανς (εκτός), Ουόριορς (εκτός), Θάντερ (εντός) και Νάγκετς (εκτός) πρέπει να κάνουν το απόλυτο 4/4! Και... πάλι τίποτα δεν εξασφαλίζει τη συμμετοχή τους στο play in tournament. Και αυτό διότι την ίδια στιγμή οι Σπερς πρέπει να χάσουν αντίστοιχα τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που έχουν να δώσουν κόντρα σε Νάγκετς (εκτός), Τίμπεργουλβς (εκτός), Ουόριορς (εντός) και Μάβερικς (εντός).

Αν το Σαν Αντόνιο νικήσει δύο από αυτά τα ματς, τότε θα είναι και η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για το play in tournament. Και αυτό διότι θα βρεθεί στο 35-47 και θα έχει το ίδιο ρεκόρ με τους Λέικερς (εάν κάνουν το 4/4) ωστόσο υπερτερεί στην μεταξύ τους ισοβαθμία. Κάτι που σημαίνει ότι για να ελπίζουν οι Λέικερς σε πρόκριση θα πρέπει να κάνουν το 4/4 και οι Σπερς το 1/4 ώστε να έχουν μία νίκη περισσότερη (35-47 έναντι 34-48) ή το 3/4 και οι Σπερς το 0/4 ώστε να βρεθούν στο 34-48 και 33-49 αντίστοιχα.

Στην εξίσωση θα μπορούσαν να μπουν και οι Πέλικανς ωστόσο με το 34-44 χρειάζονται πρακτικά μία νίκη για να «κλειδώσουν» τη δική τους συμμετοχή στο τουρνουά (σ.σ. φέτος μετράνε 3-0 νίκες με τους Λέικερς) και έχοντας να αντιμετωπίσουν στα εναπομείναντα παιχνίδια τους Κινγκς (εκτός), τους Μπλέιζερς (εντός), τους Γκρίζλις (εκτός) και τους Ουόριορς (εντός).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

NBA Τελευταία Νέα