All-Star Skills Challenge: Νικητές οι Cavs, για ένα σουτ εκτός τελικού οι Αντετοκούνμπο (vid)

All-Star Skills Challenge: Νικητές οι Cavs, για ένα σουτ εκτός τελικού οι Αντετοκούνμπο (vid)

bet365

Οι «ντόπιοι» Cavs ήταν εκείνοι που κατάφεραν να σηκώσουν το τρόπαιο του Skills Challenge 2022 με τους Μόμπλεϊ, Γκάρλαντ και Άλεν να ξεπερνούν τα εμπόδια των Rooks και των Αντετοκούνμπο, οι οποίοι βρέθηκαν... μία ανάσα από τον τελικό γύρο.

Η συμμετοχή των Γιάννη, Θανάση και Άλεξ Αντετοκούνμπο στο πρώτο τους Skills Challenge δεν συνδυάστηκε με νίκη παρόλο που τα πήγαν πολύ καλά στον πρώτο μέρος. Χρειάστηκε να βασιστούν σε ένα μόλις τρίποντο ώστε να προκριθούν στον τελικό, με το αποτέλεσμα να ευνοεί τους τελικούς (όπως αποδείχθηκε) νικητές, Cavs.

Πρώτος γύρος και κυριαρχία Cavs

Ο πρώτος γύρος ξεκίνησε με την προσπάθεια των Rooks με τους Τζος Γκίντεϊ, Κέιντ Κάνινγκχμαμ και Σκότι Μπαρνς να δοκιμάζουν την τύχη τους στα σουτ μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Πιο εύστοχος από αυτό το σύνολο ήταν ο... πρωτοετής της Οκλαχόμα που είχε 16 πόντους, ακολούθησε ο Κάνινγκχαμ με 10 και ο Μπαρνς με 6.

Η συνέχεια έγινε με τους Antetokounbros με τον Γιάννη να ξεκινάει τον διαγωνισμό σημειώνοντας 8 πόντους στον χρόνο που είχε όντας εύστοχος στα 2 πρώτα του σουτ! Σειρά είχε ο Άλεξ που συγκέντρωσε ακριβώς τους ίδιους πόντους από διαφορετικά σημεία, ενώ ο τρίτος Θανάσης ευστόχησε στο τελευταίο του σουτ από τη γωνία και μάζεψε 4 πόντους.

Ο γύρος ανήκε ξεκάθαρα στους Cavs! Μπορεί ο Άλεν να σημείωσε 5 πόντους, όμως οι Μόμπλεϊ και Γκάρλαντ... έκαναν την δουλειά έχοντας 18 και 24 πόντους αντίστοιχα. Συγκέντρωσαν 47 πόντους κάνοντας δικούς τους τους 100 του πρώτου γύρου αφού οι άλλες δύο ομάδες συγκέντρωσαν 32 και 20.

Δεύτερος γύρος και το come back για τους Antetokounbros

O δεύτερος γύρος ήταν αφιερωμένος στην πάσα με κινούμενους στόχους. Oι Rooks είχαν ξανά την αρχική προσπάθεια και συγκέντρωσαν 88 πόντους με τους 36 να έρχονται από τον Γκίντεϊ. Οι επόμενοι ήταν οι Αντετοκούνμπο που ολοκλήρωσαν με το ίδιο σκορ μετά από 24 πόντους του Άλεξ, 24 του Θανάση και 40 του Γιάννη. Οι Cavs σε αυτό το σημείο... απογοήτευσαν. Μάζεψαν 74 πόντους με τον Μόμπλεϊ να έχει τους 30. Μετά την ισοβαθμία οι 100 πόντοι πήγαν στην πλευρά των Antetokounbros.

Τρίτος γύρος και πρόκριση για Rooks

Στο σημείο με τα εμπόδια οι «Rookies» της παρέας ήταν και οι πιο γρήγοροι. Πέρασαν τα εμπόδια και σκόραραν από τα σημεία που έπρεπε ολοκληρώνοντας την διαδικασία σε μόλις 1 λεπτό και 18 δευτερόλεπτα με τον Μπαρνς να σφραγίζει τον χρόνο με 360 κάρφωμα!

Οι Antetokounmpo ήταν έτοιμοι και πάλι να πάρουν σειρά, βέβαια χωρίς να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την διαδρομή σε λιγότερο χρόνο, αφού ο Γιάννης ήταν άστοχος σε 3 συνεχόμενα φλότερ και χάθηκε αρκετός χρόνος. Παρόμοιο σκηνικό και για τους Cavs που δεν τα κατάφεραν επίσης, με τους Rooks να παίρνουν τους 200 πόντους και να πηγαίνουν απευθείας τελικό, ενώ οι άλλες δύο ομάδες θα είχαν «ξαφνικό θάνατο» τριπόντου.

Εκεί τα αδέρφια Αντετοκούνμπο διάλεξαν τον Θανάση να τους εκπροσωπήσει, ενώ οι παίκτες του Κλίβελαντ τον Γκάρλαντ. Ο νεαρός των Cavs ήταν εύστοχος και έστειλε την ομάδα του τελικό.

Ο τελικός και οι «ντόπιοι» νικητές

Εύστοχο τρίποντο από το κέντρο ήταν το Challenge του τελικού και όποια ομάδα ευστοχούσε πρώτη θα ήταν και η νικήτρια. Πρώτοι ξεκίνησαν οι Rooks με τον Κάνινγκχαμ να είναι εκείνος που σκοράρει στα 9.9 δεύτερα. Ωστόσο οι Cavs έκαναν το απίστευτο. Ο Άλεν, Μόμπλεϊ και Γκάρλαντ είχαν πάρει θέση, με τον Μόμπλεϊ να σκοράρει με την πρώτη προσπάθεια και το τρίποντο να καταλήγει στους «ντόπιους» του διαγωνισμού.

@Photo credits: twitter/ Clevelant Cavaliers
 

NBA Τελευταία Νέα