Κρις Πολ: Η... ιδιοφυΐα ψάχνει την επιβεβαίωση με το πρωτάθλημα (vids)

Κρις Πολ: Η... ιδιοφυΐα ψάχνει την επιβεβαίωση με το πρωτάθλημα (vids)

Νίκος Καρφής
Κρις Πολ: Η... ιδιοφυΐα ψάχνει την επιβεβαίωση με το πρωτάθλημα (vids)

bet365

O Kρις Πολ έδωσε άλλο ένα ρεσιτάλ κόντρα στους Μάβερικς και το Gazzetta γράφει για το... κομπιούτερ των Σανς που ψάχνει σαν τρελός το πρώτο του πρωτάθλημα και την ευκαιρία για επιβεβαίωση.

Με την ποιότητα και την καριέρα που έχει ο Κρις Πολ στο ΝΒΑ είναι άδικο να μην έχει πανηγυρίσει έναν τίτλο. Ένας σπουδαίους point guard ή point god όπως τον αποκαλούν για να δείξουν τα όσα κάνει στο παρκέ.

Ο αγέραστος CP3 ήταν εξαιρετικός και κόντρα στους Μάβερικς, οι Σανς πετάνε και το Gazzetta στέκεται στον πολύπειρο playmaker που θα ψάξει σαν τρελός το πρώτο του δαχτυλίδι με την εξαιρετική ομάδα του Φοίνιξ.

Το show με τους Μάβερικς χωρίς λάθος

Μιλάμε για ένα κομπιούτερ πάνω στο παρκέ που κατευθύνει μαεστρικά το παιχνίδι των Σανς, αλλά και τους συμπαίκτες του. Στη νίκη των Σανς επί των Μάβερικς είχε 20 πόντους, 10 ασίστ και 0 λάθη. Ναι, για άλλη μια φορά ολοκλήρωσε ματς χωρίς λάθος. Με αυτό τον τρόπο έφτασε τα 13 τέτοια ματς και έχει τα περισσότερα από τη σεζόν 1977-78 μέχρι σήμερα και τον Τιμ Χάρνταγουεϊ. Μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη φορά τελείωσε ενα ματς χωρίς λάθος. Και έδειξε σε όλο το ΝΒΑ, πως ακόμα και στα 36 του παραμένει ένας από τους πιο clutch παίκτες της λίγκας, με το σουτ που... καθάρισε τις ελπίδες των Μάβερικς για ανατροπή.

Μελλοντικός Hall Of Famer

Ο Κρις Πολ απέναντι πριν λίγο καιρό κόντρα στους Κλίπερς έζησε μια ιστορική βραδιά, σε ένα ματς που το τελείωσε με triple double έχοντας 14 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ στη νίκη του Φοίνιξ. O Point God έγινε ο πρώτος παίκτης ever με 20.000 πόντους και 10.000 ασίστ στην καριέρα του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Είναι ένας... «καθηγητής» στο να... μεταμορφώνει μέτριους σέντερ του ΝΒΑ και και ομάδες-ασχημόπαπα σε κύκνους.

Με τα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, μια θέση τον περιμένει στο Hall Of Fame μόλις τελειώσει την καριέρα του κι ας μην κατακτήσει τίτλο.

Eίναι τρίτος πασέρ στην ιστορία της λίγκας με 10.715 και κυνηγά τον Μάτζικ Τζόνσον που έχει 12.091. Επιπλέον είναι στην πέμπτη θέση με τα κλεψίματα, φτάνοντας τα 2.417, τη στιγμή που ο Γκάρι Πέιτον μετρά 2.455. Ξεπέρασε τους 20.000 πόντους και στοχεύει ακόμα ψηλότερα.

Πρωταγωνιστής και αναμορφωτής σε όποια ομάδα και αν έπαιξε. Έκανε τους Χόρνετς διεκδικητές του τίτλου, όπως και τους Κλίπερς στη συνέχεια. Οδήγησε τους Θάντερ στα playoffs, ενώ άγγιξε τελικούς του ΝΒΑ με τους Ρόκετς, αλλά ο τραυματισμός κόντρα στους Ουόριορς τον λύγισε. Έφτασε στους τελικούς πέρυσι με τους Σανς, αλλά οι Μπακς του Αντετοκούνμπο γύρισαν από το 2-0 και πανηγύρισαν τον τίτλο.

Δικαιούται ένα δαχτυλίδι

z

Ανήκει στους κορυφαίους point guards που αγωνίστηκαν στο ΝΒΑ. Μια υπέρλαμπρη καριέρα με φοβερά νούμερα και πολλές ατομικές διακρίσεις. Όμως του λείπει αυτό το πολύτιμο δαχτυλίδι που θα ανεβάσει το status του ακόμα περισσότερα στη λίστα με τους κορυφαίους παίκτες της ιστορίας. Αρκετός κόσμος λέει το «ναι μεν, αλλά» για τον Πολ και είναι λίγο άδικο. Ναι είναι τεράστιος παίκτης, όμως δεν έχει φτάσει ποτέ στο πρωτάθλημα. Ο CP3 θέλει να το αλλάξει, κάτι που έδειξε και πέρυσι που κατέθεσε την ψυχή του στα playoffs, αλλά δεν άντεξε στους τελικούς. Ίσως φέτος να είναι η πιο ώριμη σεζόν του.

Έχοντας πατήσει τα 36 πλέον και γνωρίζοντας πως δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες ακόμα για δαχτυλίδι, ο Κρις Πολ παραδίδει μαθήματα playmaking και οργάνωσης του παιχνιδιού. Για έκτη φορά στην καριέρα του έχει 10 ασίστ μέσο όρο, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια που το πετυχαίνει. Οι Σανς είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία ομάδα του ΝΒΑ και ο Κρις Πολ ξέρει πως το Φοίνιξ θα πάει μακριά στα playoffs αν παίζει έτσι. Απλά θα πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι και να πανηγυρίσει το πρώτο δαχτυλίδι στην ιστορία του.

Με τον τρόπο που παίζει το άθλημα και που το αντιλαμβάνεται, το διαβάζει, κάνει μέτριους συμπαίκτες του να μοιάζουν... τέρατα (σε παλιότερες ομάδες), είναι κρίμα που δεν έχει φτάσει σε τίτλο. Μπορεί να μην το ήθελαν οι συγκυρίες, μπορεί κι εκείνος να έπρεπε να είναι καλύτερος σε κρίσιμα ματς, ωστόσο αυτό που δεν αλλάζει είναι πως κινδυνεύει να μείνει ένας σπουδαίος παίκτης που δεν έφτασε ποτέ στην κορυφή. Και αυτό θα του... χαλούσε τον μύθο του.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα