Ντουράντ: Παίζει σαν... λυσσασμένος και φωνάζει πως θέλει MVP και πρωτάθλημα (vids)

Ντουράντ: Παίζει σαν... λυσσασμένος και φωνάζει πως θέλει MVP και πρωτάθλημα (vids)

Νίκος Καρφής
Ντουράντ: Παίζει σαν... λυσσασμένος και φωνάζει πως θέλει MVP και πρωτάθλημα (vids)

bet365

O Κέβιν Ντουράντ είναι... σεληνιασμένος και φέτος, όμως πλέον είναι αποφασισμένος να τα πάρει όλα.

Η περσινή σεζόν έδειξε πως ο Κέβιν Ντουράντ ήταν και πάλι ο παίκτης που θαυμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν τον επηρέασε η ρήξη αχιλλείου επιστρέφοντας και κυριαρχόντας σε κάθε ματς. Απολαυστικός κόντρα σε κάθε αντίπαλο, τρομοκρατούσε τα αντίπαλα καλάθια και έφτασε κοντά στους τελικούς της Ανατολής, αλλά το πόδι του πάτησε ελάχιστα την γραμμή του τριπόντου στο Game 7 με τους Μπακς, δίνοντας τους άλλη μια ευκαιρία στην παράταση, την οποία εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Γιάννη.

Το Gazzetta γράφει για τον σεληνιασμένο Ντουράντ που... καθάρισε και τους Χοκς και φέτος τα θέλει όλα!

Μπήκε... αγριεμένος και τα θέλει όλα

Παρά το γεγονός πως η περσινή σεζόν ήταν εξαιρετική για τον KD σε ατομικό επίπεδο, σε επίπεδο αριθμών, οι Νετς δεν μπόρεσαν να φτάσουν στον τίτλο, ενώ ούτε ο ίδιος πήρε στα χέρια του το βραβείο του MVP, το οποίο κατέληξε στον Γιόκιτς.

Κόντρα στους Χοκς έδωσε άλλο ένα show και σταμάτησε στους 32 πόντους, ενώ είχε 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ με 13/20 σουτ. Ένα καθαρόαιμο άτι που απλά κάθεσαι και το χαζεύεις, το απολαμβάνεις να κάνει τα δικά του. Στα πρώτα οκτώ ματς της σεζόν σκοράρει ασταμάτητα και μετρά 28.3 πόντους μ.ο. Αυτή είναι και η καλύτερη επίδοση του μετά την εποχή της Οκλαχόμα. Επίσης έχει 8.6 ριμπάουντ ανά ματς, κάτι που αποτελεί ρεκόρ καριέρας. Έχει 5.3 ασίστ, ενώ σουτάρει με 59.2% εντός πεδιάς που είναι επίσης ρεκόρ καριέρας και με 37.3% στα τρίποντα.

Mάλιστα μετά την αναμέτρηση με τους Χοκς, κατάφερε να φτάσει τα 575 ματς με τουλάχιστον 25 πόντους στο ΝΒΑ. Με αυτόν τον τρόπο μπήκε στην 9η θέση της λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Ντομινίκ Ουίλκινς. Άλλο ένα στατιστικό που φανερώνει την συνέπεια και την σταθερότητα του στις καλές εμφανίσεις όλα αυτά τα χρόνια. Μια... καλαθομηχανή που όμοια της βγαίνει πάρα πολύ σπάνια.

Ο KD έχει μπει αγριεμένος, θέλει να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και φωνάζει πως φέτος θέλει να τα σαρώσει όλα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Παίζει σαν λυσσασμένος για να βγει MVP και φυσικά για να κατακτήσει τον τρίτο τίτλο της καριέρας του μετά τα 2 σερί πρωταθλήματα στους Ουόριορς, όπου ήταν και MVP των τελικών και κορυφαίος παίκτης του πλανήτη.

Δεν ξέχασε την περσινή σεζόν

Η περσινή σεζόν δεν κύλησε όπως ήθελαν οι Νετς, οι οποίοι είχαν στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ντουράντ ήταν συγκινητικός στα playoffs, όμως είδε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να τον αποκλείει στο Game 7 μέσα στο Μπρούκλιν και στο τέλος να κατακτά τον τίτλο.

Οι Νετς έχασαν κατά τη διάρκεια της σειράς τον Κάιρι Ίρβινγκ, ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν έπαιζε με πρόβλημα στο Game 7, ενώ απουσίασε από μερικά ματς της σειράς. Παρόλα αυτά ο Ντουράντ παραλίγο να κρύψει και την απουσία των δύο. Ωστόσο η πρόκριση κρίθηκε στο χιλιοστό. O Nτουράντ με απίθανο turnaround jumper ισοφάρισε σε 109-109 και έστειλε το ματς στην παράταση. Οι διαιτητές κοίταξαν και το replay για να δουν αν τελικά ήταν τρίποντο, όμως η... ποδάρα του KD πάτησε για ελάχιστα την γραμμή του τριπόντου και έτσι χρεώθηκε δίποντο, χάνοντας την ευκαιρία να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Ο Ντουράντ δεν έχει ξεχάσει εκείνη τη φάση. Είναι μεγάλος παίκτης και φέτος θα ψάξει να πάρει την εκδίκηση του, να μεγαλώσει τον μύθο του, να δείξει και πάλι πως ανήκει στην ελίτ των κορυφαίων της ιστορίας. Ο KD ξέρει καλά πως ένα πρωτάθλημα φέτος θα τον ανέβαζε αρκετά και στη λίστα με τους κορυφαίους ever. Θα έκλεινε πολλά στόματα για άλλη μια φορά. Δεν ξεχνά και ψάχνει σε κάθε ματς να σε... μαγέψει, να σε πλανέψει, να σου δείξει με κάθε τρόπο πως δεν υπάρχει τρόπος να τον σταματήσεις.

Ο μοναδικός που δεν μαρκάρεται

Είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης στο ΝΒΑ που δεν μαρκάρεται. Δεν μπορείς να τον… κάνεις καλά γιατί έχει 1000 τρόπους για να σε «σκοτώσει». Και το κυριότερο σουτάρει πάντα πάνω από τον προσωπικό του αντίπαλο. Σουτάρει από ψηλά και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αμυντικός για να του παίξει καλή άμυνα.

Eίναι 2.08 και έχει τόσα… όπλα στη φαρέτρα του. Μπορεί να σουτάρει από μακριά, να σε… εκθέσει με midrange, να εκτελέσει μετά από ντρίμπλα, να σε… «σκοτώσει» σε catch n' shoot κατάσταση.

Έχει την εκρηκτικότητα και την ντρίμπλα για να… καλπάσει σαν καθαρόαιμο άτι και να καρφώσει με λύσσα. Μπορεί να ποστάρει τον οποιονδήποτε και την κατάλληλη στιγμή να σου στάξει το υπέροχο fadeaway του.

Αναμφίβολα είναι ο πιο χαρισματικός σκόρερ της τελευταίας δεκαετίας στο ΝΒΑ, ένα… υβρίδιο που εμφανίζεται μια φορά στα 100 χρόνια. Η ποιότητα του είναι τεράστια και μένει να δούμε και σημαντικό αν θα δούμε τον Ντουράντ να έχει διάρκεια σε άλλη μια σεζόν, αφού και πέρυσι ήταν φόβος και τρόμος για τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν κατά τη διάρκεια της σεζόν εμφανιστεί ο κυρίαρχος Κέβιν στο παρκέ, τότε όλοι οι αντίπαλοι θα έχουν πρόβλημα. Αν πάρει και λίγη βοήθεια από τον Χάρντεν και το υπόλοιπο εξαιρετικό ρόστερ (Χάρις, Γκρίφιν, Μίλσαπ, Όλντριτζ, Μιλς) και παρά την απουσία του Ίρβινγκ, οι Νετς έχουν ελπίδες να πανηγυρίσουν στο τέλος του δρόμου.

@Photo credits: twitter/ nets
 

NBA Τελευταία Νέα