Αντετοκούνμπο: «Δεν σουτάρουμε καλά, αλλά κάποιες φορές πρέπει να σπάσω το τείχος» (vid)

Αντετοκούνμπο: «Δεν σουτάρουμε καλά, αλλά κάποιες φορές πρέπει να σπάσω το τείχος» (vid)

Αντετοκούνμπο: «Δεν σουτάρουμε καλά, αλλά κάποιες φορές πρέπει να σπάσω το τείχος» (vid)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε μετά την ήττα των Μπακς απ' τους Σπερς και παραδέχτηκε πως οι πρωταθλητές δεν σουτάρουν καλά και έτσι η άμυνα τον αντιμετωπίζει πιο εύκολα.

Η ήττα των Μιλγουόκι Μπακς απ' τους Σαν Αντόνιο Σπερς ήταν η τρίτη σε έξι αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα. Οι απουσίες έχουν κλονίσει το οικοδόμημα των πρωταθλητών και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσπαθεί να βρει τρόπο για να αλλάξει την κατάσταση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο δύο φορές MVP:

Για το αν επηρεάστηκε η προσέγγισή του όταν φορτώθηκε με 5 φάουλ: «Προφανώς όταν έχεις πρόβλημα με φάουλ είναι δύσκολο να είσαι επιθετικός. Θες να μείνει στο παιχνίδι. Πρέπει να διαλέξεις πιο προσεκτικά τα σημεία σου, επειδή και οι αντίπαλοι ξέρουν ότι έχεις πρόβλημα. Πρέπει να συμπεριφέρεσαι πιο έξυπνα».

Για το πώς αισθάνεται που βλέπει κλειστούς διαδρόμους προς το καλάθι επειδή οι σουτέρ των Μπακς δεν σουτάρουν καλά στα τελευταία παιχνίδια: «Ξέρω ότι θα έχω κλειστούς διαδρόμους. Ξέρω όμως ότι αν βάλουμε μερικά σουτ θα ανοίξουν οι διάδρομοι. Ξέρω πώς έχει η κατάσταση, δεν σουτάρουμε καλά την μπάλα, αλλά κάποιες φορές πρέπει να σπάσω αυτό το τείχος και άλλες φορές - τις περισσότερες φορές - πρέπει να πασάρω την μπάλα. Όταν ξεκινήσουμε να βάζουμε σουτ - και εγώ και η ομάδα - θα ανοίξουν οι χώροι».

Για το αν αισθάνεται ότι απλώς οι Μπακς προσπαθούν να βρουν χημεία με τόσους τραυματισμούς: «Είναι περίεργο με τόσες απουσίες. Σε κάποια παιχνίδια έχουμε τον Πόρτις, σε άλλα όχι, τώρα έχουμε τον Οτζελέγιε μαζί. Πρέπει απλώς να παίξουμε μέσα από τα προβλήματα. Πρέπει εγώ και ο Μίντλετον να παίξουμε καλύτερα και να οδηγήσουμε την ομάδα μέχρι να επιστρέψουν ο Χόλιντεϊ, ο Λόπεζ, ο Πόρτις και ο ΝτιΒιντσέντζο και είμαστε ξανά πλήρεις. Πρέπει απλώς να παίξουμε καλύτερα όμως».

Για το αν έκαναν κάτι οι Σπερς που δυσκόλεψε περισσότερο τους Μπακς: «'Οχι, απλώς έβαλαν μερικά σουτ. Έβαλαν μερικά σουτ στο τέλος. Έβαλαν μεγάλα σουτ και πρέπει να τους βγάλουμε το καπέλο, έπαιξαν καλά».

Για το τι κάνει για να βοηθήσει τους νέους παίκτες των Μπακς να μάθουν να παίζουν μαζί του: «Πρέπει απλώς να τους δίνεις χρόνο. Να τους βοηθάς όποτε βρίσκεσαι μαζί τους σε προπόνηση, πριν ή μετά. Παίκτες όπως ο Ρόμπινσον και ο Χουντ έχουν μάθει ας πούμε να έχουν την μπάλα στα χέρια και είναι δύσκολο να συνηθίσουν έναν νέο ρόλο.

Είμαστε όμως μόλις στον 6ο αγώνα της σεζόν, θα βρούμε λύση, είναι καλό ότι όλα αυτά τα παιδιά παίρνουν χρόνο συμμετοχής γιατί θα τους χρειαστούμε. Εγώ και ο Μίντλετον πρέπει να κυκλοφορούμε την μπάλα και να μην στεκόμαστε απλώς ένα σημείο περιμένοντας από εμένα ή τον Κρις να φτιάξουμε. Πρέπει να χτίσουμε καλές συνήθειες. Ο μόνος τρόπος για να βελτιωθούν αυτοί οι παίκτες είναι να περάσουν χρόνο μαζί μας».

Για το αν οι νέοι παίκτες θα χρειαστούν χρόνο για να μάθουν να παίζουν μαζί του: «Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος, αλλά έχουμε χρόνο. Αύριο έχουμε νέο παιχνίδι και θα μάθουμε κάτι. Στην επόμενη προπόνηση, στον επόμενο αγώνα, θα μάθουν. Δεν προσπαθώ να πω ότι οι νέοι μου συμπαίκτες πρέπει να μάθουν όμως να παίζουν μαζί μου. Πρέπει και εγώ να μάθω να παίζω μαζί τους. Πού θέλουν την μπάλα, πότε θέλουν την μπάλα και πότε όχι, πότε θα κόψουν στο καλάθι. Όλοι μας πρέπει να μάθουμε να παίζουμε μαζί».

 

NBA Τελευταία Νέα