Όταν ο Κόμπι Μπράιαντ έγινε θρύλος του streetball (vids)

Όταν ο Κόμπι Μπράιαντ έγινε θρύλος του streetball (vids)

Ευαγγελος Στελλάκης
Όταν ο Κόμπι Μπράιαντ έγινε θρύλος του streetball (vids)

bet365

19 χρόνια πριν, ο Κόμπι Μπράιαντ έκανε μια ξαφνική "guest" εμφάνιση σε αγώνα streetball. Στο Rucker Park του Χάρλεμ έγινε... πανικός, μόλις έγινε γνωστό, λίγο πριν ξεκινήσει το καθιερωμένο παιχνίδι, ότι ο σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς θα συμμετάσχει σε αυτό.

Στις 18 Ιουλίου του 2002, ο αείμνηστος Κόμπι Μπράιαντ βρέθηκε στο Rucker Park του Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Φόρεσε το αγαπημένο του «8» και, μπροστά σε πλήθος κόσμου που παρεβρισκόταν στο υπαίθριο γήπεδο, πάτησε παρκέ για να αγωνιστεί στο Entertainer's Basketball Classic. Μόνο που αυτό δεν ήταν γνωστό πριν το τζάμπολ.

Ο 24χρονος τότε σταρ κυριάρχησε εκείνο το συννεφιασμένο απόγευμα, ξεσηκώνοντας το κοινό που παρακολούθησε από κοντά το εκθεσειακό παιχνίδι. Η παρουσία του Μπράιαντ ήταν ξαφνική κι... εκτός προγράμματος, με τον εκφωνητή του γηπέδου να σχολιάζει αργότερα πως «τα προηγούμενα χρόνια είχαμε δει τον Άλεν Άιβερσον να παίζει μαζί με τον Μάρμπερι στην ίδια ομάδα. Είχαμε τον Κέβιν Γκαρνέτ. Η διαφορά με τον Κόμπι Μπράιαντ; Ο κόσμος δεν γνώριζε ότι ο Κόμπι θα έπαιζε στο πάρκο!».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «στις 6 το απόγευμα έγινε επίσημα γνωστό πως ο Κόμπι θα παίξει στο πάρκο. Πρέπει να σας πω ότι στις 6 και 5 είχε γεμίσει εντελώς. Η γρηγορότερη προσέλευση οποιουδήποτε αγώνα. Όλο το πάρκο γέμισε με φανς του Κόμπι». Αξίζει να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο event λαμβάνει χώρα στην περιοχή από το 1982.

Στο Rucker Park μπορούσαν να φιλοξενηθούν τότε 1.200 άνθρωποι εσωτερικά. Όμως εκείνη τη μέρα, η προσέλευση άγγιξε τους 1.600 φίλους του μπάσκετ εντός κι άλλοι 500 υπήρχαν έξω από το πάρκο. Όλοι έσπευσαν να δουν από κοντά τον σταρ των Λέικερς.

Στο Entertainer's Basketball Classic λάμβαναν μέρος συνήθως μικρά ονόματα (ακόμη και νεαροί παίκτες από πανεπιστήμια και σχολεία) και σπάνια εμφανίζονταν σούπερ σταρς. Το σόου εμπλούτιζαν διάφοροι διασκεδαστές, όπως γνωστοί ράπερς και ηθοποιοί.

Η συγκεκριμένη - ξαφνική - εμφάνιση του τρεις φορές πρωταθλητή του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ στο Χάρλεμ είναι ιστορικής σημασίας. Ο θρύλος των Λέικερς ξεσήκωσε τα πλήθη με τις ενέργειες του στο παρκέ, αφήνοντας έντονα το στίγμα του (και) στο streetball.

 

NBA Τελευταία Νέα