Αντετοκούνμπο: Με τέτοιο παλμαρέ στα 26 του είναι έτοιμος για Hall Of Fame! (pic)

Νίκος Καρφής
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μόλις 26, όμως με τόσα βραβεία που έχει κατακτήσει στην καριέρα του στο ΝΒΑ η θέση του στο Hall Of Fame

Οι Μπακς γιορτάζουν και το... πάρτι δεν θα σταματήσει για πολλές μέρες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τους οδήγησε στην κορυφή του ΝΒΑ μετά τη νίκη στο Game 6 με τους Σανς και την 50άρα του.

Από χθες ο Greek Freak το χαίρεται με την ψυχή του, κάνοντας live στο instagram και φωνάζοντας συνθήματα παρέα με τον κόσμο στο Μιλγουόκι. Φαίνεται πως δεν λέει να κοιμηθεί ο Έλληνας σταρ αφού έκανε και tweet, θέλοντας να δει τι γίνεται στην πόλη και οι φίλαθλοι συνεχίζουν να πανηγυρίζουν.

Ο Giannis έγινε μόλις ο ένατος παίκτης της ιστορίας που έχει κατακτήσει στην καριέρα του παραπάνω από ένα MVP βραβείο (2019, 2020) αλλά και το αντίστοιχο του πολυτιμότερου των τελικών (2021). Οι μοναδικοί παίκτες που κατάφεραν κάτι αντίστοιχο σε ηλικία μικρότερη από του Αντετοκούνμπο, δηλαδή ήταν κάτω από 26 ετών όταν το πέτυχαν, είναι οι Καρίμ-ΑμπντούλΤζαμπάρ και Τιμ Ντάνκαν! Eπιπλέον μαζί με τον Μάικλ Τζόρνταν είναι οι μοναδικοί με δύο βραβεία MVP, βραβείο κορυφαίου αμυντικού και Finals MVP.

Ο Γιάννης μπορεί να είναι μόλις 26 ετών αλλά το παλμαρέ και οι τίτλοι που έχει πάρει στην καριέρα του σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως με τις ατομικές και ομαδικές διακρίσεις του έχει κλείσει ήδη θέση για το Hall Of Fame.

Οι διακρίσεις του Greek Freak

2 φορές MVP
5 φορές All Star
1 φορά All Star Game MVP
3 φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας
2 φορές μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας
1 φορά κορυφαίος αμυντικός της λίγκας
3 φορές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα
1 φορά στην δεύτερη καλύτερη αμυντική πεντάδα
1 φορά πιο βελτιωμένος παίκτης της λίγκας
1 πρωτάθλημα ΝΒΑ
1 βραβείο MVP τελικών