Τάκερ, Θ. Αντετοκούνμπο, Τουπάν: Από την Basket League, πρωταθλητές στο NBA! (vids)

Τάκερ, Θ. Αντετοκούνμπο, Τουπάν: Από την Basket League, πρωταθλητές στο NBA! (vids)

Τάκερ, Θ. Αντετοκούνμπο, Τουπάν: Από την Basket League, πρωταθλητές στο NBA! (vids)

bet365

Ο θρίαμβος των Μιλγουόκι Μπακς στο Game 6 των τελικών έκανε τους Τάκερ, Θανάση και Τουπάν πρωταθλητές NBA!

Ο πολύπειρος Πι Τζέι Τάκερ, αλλά και οι πιο πρόσφατοι Θανάσης Αντετοκούνμπο και Αξέλ Τουπάν, οι οποίοι πέρασαν από τα μέρη μας την περασμένη δεκαετία, αφήνοντας το «αποτύπωμα» τους στην Basket League, είναι πλέον κάτοχοι δαχτυλιδιού στο NBA!

Ο Τάκερ είχε αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2010-11, φορώντας τη φανέλα του Άρη επί εποχής Σαρόν Ντρούκερ αρχικά και λίγους μήνες αργότερα Λευτέρη Σούμποτιτς. Ο βετεράνος φόργουορντ είχε πραγματοποιήσει 19 εμφανίσεις (12.2 πόντοι, 7.4 ριμπάουντ, 2 ασίστ κατά μέσο όρο ανά 32 λεπτά δράσης) με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην Basket League συν 12 στο EuroCup (14.9 πόντοι, 7.2 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ σε 34 λεπτά συμμετοχής).

Από την άλλη, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό στο ελληνικό πρωτάθλημα για δύο σεζόν (2017-2019), κατακτώντας ισάριθμους τίτλους καθώς κι ένα εγχώριο κύπελλο. Κατά την διετία του με τους «πράσινους» συμμετείχε σε 59 αναμετρήσεις της Α1 και σε 62 της EuroLeague. Ο Θανάσης συνεργάστηκε ως κάτοικος ΟΑΚΑ τόσο με τον Τσάβι Πασκουάλ το πρώτο διάστημα, όσο και με τον Ρικ Πιτίνο στο τελευτάιο κομμάτι της θητείας του.

Τέλος, ο Αξέλ Τουπάν είχε περάσει από τον Ολυμπιακό του Ντέιβιντ Μπλατ κατά την τελευταία χρονικά σεζόν όπου συμμετείχαν οι «ερυθρόλευκοι» στην Basket League, δηλαδή την περίοδο 2018-19. Ο Γάλλος γκαρντ-φόργουορντ μέτρησε συνολικά 19 συμμετοχές στην κανονική περίοδο της Basket League ως παίκτης των «Πειραιωτών» (7.2 πόντοι, 2.6 ριμπάουντ σε 18 λεπτά) κι άλλες 26 στην EuroLeague (4.8 πόντοι, 1.2 ριμπάουντ σε κάτι λιγότερο από 14 λεπτά).

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο ρόστερ των Μπακς, συναντάμε ακόμη έναν παίκτη με «παρελθόν» στην Γηραιά Ήπειρο. Πρόκειται για τον Ελάιτζα Μπράιαντ που μέχρι τον περασμένο Μάιο αγωνιζόταν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

 

NBA Τελευταία Νέα