Μπακς: Γιατί όλοι λένε «Bucks in six»;

Μπακς: Γιατί όλοι λένε «Bucks in six»;

Μπακς: Γιατί όλοι λένε «Bucks in six»;

bet365

Μία ολόκληρη πόλη παραμιλάει. «Bucks in six». Νίκη των Μπακς στα έξι παιχνίδια, δηλαδή 4-2. Το Fiserv Forum δονείται από τη λαϊκή απαίτηση. Αλήθεια, πώς ξεκίνησε το σύνθημα;

Bucks in six! Το Fiserv Forum έχει τη δική του απαίτηση. Στο παρκέ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του ακούνε με προσοχή. Και επιχειρούν να το ικανοποιήσουν. Αν και στο φινάλε, σημασία έχει ο τίτλος. Αν θα είναι στα έξι ή στα επτά, μικρή σημασία έχει. Αλήθεια, από που ξεκίνησε η... απαίτηση της νίκης σε έξι αγώνες;

Η... σκούφια του βαστάει πολλά χρόνια πριν. Το 2013, ο Μπράντον Τζένινγκς, τότε υποψήφιος... μεσσίας για τους Μιλγουόκι Μπακς είχε τολμήσει να ξεστομίσει μία ατάκα που έμεινε για πάντα.

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας έχουν ξεγραμμένους, αλλά μας βλέπω να κερδίζουμε στα έξι ματς», είχε πει ο Τζένινγκς. Αντίπαλος των Νο8 Μιλγουόκι Μπακς, το Νο1 της Ανατολής, οι Μαϊάμι Χιτ του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Η πρόβλεψη του Τζένινγκς ήταν λανθασμένη. Τελικά ήταν «Μαϊάμι στα τέσσερα». Και οι Μπακς θα έπρεπε να περιμένουν άλλη μία χρονιά. Και άλλη μία. Και άλλη μία.

Η τελευταία φορά του Bucks in six!

Ο Τζένινγκς αποχώρησε για το Ντιτρόιτ (με τον Κρις Μίντλετον να καταλήγει στους Μπακς), αλλά η ατάκα του έμεινε: «Μπακς στα έξι». Η επιστροφή του στην ομάδα, το 2018, επανέφερε τη... φλόγα. «Μπακς στα έξι, πάντα, αυτή είναι η κουλτούρα», είχε απαντήσει στη σχετική ερώτηση.

Το απίθανο είναι πως οι Μπακς επικράτησαν στα έξι παιχνίδια για πρώτη φορά φέτος, απέναντι στους Ατλάντα Χoκς (4-2). Η αμέσως προηγούμενη ήταν τη σεζόν 1983-1984, όταν το έκαναν απέναντι στους Νιου Τζέρσεϊ Νετς.

Αν θα το κάνουν και κόντρα στους Φοίνιξ Σανς, είναι μία άλλη ιστορία. Έχει σίγουρα ακόμα ένα επεισόδιο. Αν θα είναι το τελευταίο θα το μάθουμε σύντομα. Αλλιώς... Bucks in Seven!

 

NBA Τελευταία Νέα