Ποιος Τζορτζ; Το «choke» του Άντερσον με 4 χαμένες βολές σε 2.5 δευτερόλεπτα! (vid)

Ποιος Τζορτζ; Το «choke» του Άντερσον με 4 χαμένες βολές σε 2.5 δευτερόλεπτα! (vid)

Νίκος Καρφής
Ποιος Τζορτζ; Το «choke» του Άντερσον με 4 χαμένες βολές σε 2.5 δευτερόλεπτα! (vid)

bet365

Ο Πολ Τζορτζ αστόχησε σε δύο βολές στα 8 δευτερόλεπτα και έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα τριών πόντων στους Κλίπερς, ένα ματς που τελικά το πήραν οι Σανς με κάρφωμα νίκης. Όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με τον Νικ Άντερσον.

Οι Σανς κατάφεραν να... δραπετεύσουν με τη νίκη στο Game 2, αφού ο Έιτον κάρφωσε τη μπάλα μετά την επαναφορά του Κράουντερ στο 0.7 για τη λήξη.

Πριν από αυτό ο Πολ Τζορτζ θα μπορούσε να δώσει ένα σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του LA, αλλά λύγισε. Πήγε στη γραμμή των βολών με οκτώ δευτερόλεπτα να απομένουν και έκανε 0-2 βολές με το σκορ στο 103-102 υπέρ της ομάδας του. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ήρθε η ψυχρολουσία με τον Έιτον.

Όμως υπάρχει και χειρότερο choke από τον PG13. Μεταφερόμαστε στους τελικούς του 1995, τότε που οι Μάτζικ υποδεχόντουσαν τους πρωταθλητές Ρόκετς στους τελικούς του ΝΒΑ. Στο Game 1 της σειράς, ο Νικ Άντερσον πάει στη γραμμή των βολών (είχε 70% μέσα στη σεζόν) με το σκορ να δείχνει 110-107 και το χρονόμετρο 10.5 δευτερόλεπτα. Χάνει και τις δύο, όμως παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και πάει πάλι στη γραμμή των βολών στα 8 δευτερόλεπτα. Χάνει πάλι και τις δύο, με τον Κένι Σμιθ να ισοφαρίζει, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί ο Ολάζουον με νικητήριο φόλοου εκτελεί τους Μάτζικ, ενώ στη συνέχεια της σειράς οι Ρόκετς έκαναν το repeat.

Από εκείνο το σημείο και μετά και τις επόμενες σεζόν, ο Άντερσον έριχνε συνεχώς τους μέσους όρους του (είχε 15.8 το 1995) με τις βολές που έχασε στο Game 1 των τελικών να λειτουργούν σαν... κατάρα.

 

NBA Τελευταία Νέα