Έιτον: Τo... τέρας σταθερότητας των Σανς κοιτάζει το πρωτάθλημα! (pics & vid)

Έιτον: Τo... τέρας σταθερότητας των Σανς κοιτάζει το πρωτάθλημα! (pics & vid)

Νίκος Καρφής
Έιτον: Τo... τέρας σταθερότητας των Σανς κοιτάζει το πρωτάθλημα! (pics & vid)

bet365

Ο Ντιάντρε Έιτον συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά του στα playoffs και το Gazzetta γράφει για τον υποτιμημένο... γίγαντα των Σανς που αξίζει παραπάνω σεβασμό με τα πεπραγμένα παρκε.

Σανς κατάφεραν να... κλέψουν τη νίκη από τους Κλίπερς, αφού το alley oop buzzer beater του Έιτον μετά από την πάσα του Κράουντερ έγραψε το 2-0 στους τελικούς Δύσης.

Οι... ήλιοι είναι η πιο καυτή ομάδα στο ΝΒΑ με 9 σερί νίκες στα playoffs και το Gazzetta γράφει για τον βασικό σέντερ του Φοίνιξ που έχει πάρει τις μάχες στη ρακέτα κόντρα σε όλους στην postseason και δίνει σιγουριά στους Μπούκερ (έκανε ράμματα στη μύτη λόγω σύγκρουσης με Μπέβερλι) και Πολ να λάμψουν, ξέροντας πως εκείνος θα αντέξει τους κραδασμούς στο ζωγραφιστό. Ένας παίκτης που δεν σταματά να βελτιώνεται

Ένα τέρας σταθερότητας για τη ρακέτα

Μοιραία τα φωτα στους φετινούς Σανς στρέφονται στον Κρις Πολ και τον Ντέβιν Μπούκερ, τους ηγέτες των Σανς. Όμως ο Ντιάντρε Έιτον αξίζει δύο γραμμές να γράψεις για εκείνον, αξίζει παραπάνω credits γιατί αυτά που κάνει ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα. Αντέχει μόνος του μέσα στη ρακέτα σε όλα τα playoffs χωρίς να έχει βοήθεια. Έναν τέτοιο ψηλό χρειάζεσαι αν θες να αυξήσεις τις πιθανότητες σου για πρωτάθλημα.

Kόντρα στους Λέικερς είχε 77% εντος πεδιάς, 15.8 πόντους και 10.7 ριμπάουντ, παίρνοντας όλες τις μάχες με τους ψηλούς των πρωταθλητών. Κόντρα στους Νάγκετς είχε 14.3 πόντους, 10.5 ριμπάουντ και 58% εντός πεδιάς.

Τέλος στα 2 παιχνίδια απέναντι στους Κλίπερς, έχει εκτοξεύσει το μέσο όρο στο σκοράρισμα, καλύπτοντας τον Κρις Πολ και έχει 22 πόντους και 11.5 ριμπάουντ. Επιπλέον σουτάρει με το φοβερό 75% εντός πεδιάς.

Πολλά ρεκόρ για τον... γίγαντα των Σανς

Ο σέντερ των Σανς έχει γράψει πολλές φοβερές επιδόσεις μέχρι στιγμής. Έφτασε τα 5 ματς με 20+ πόν τους και 10+ ριμπάουντ, τα οποία είναι τα περισσότερα για παίκτη των ήλιων στην postseason μετά το 2007 και τον Αμάρε Στάνταμαϊρ.

Είναι ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των Σανς με καλάθι... προσπέρασης στο τελευταίο δευτερόλεπτα στα playoffs την τελευταία 25ετία μετά τους Μάρμπουρι και Μπορίς Ντιό, το 2003 και το 2006 αντίστοιχα.

Επιπλέον έγινε ο πρώτος παίκτης από τη σεζόν 1054-55 με 70+% εντός πεδιάς σε περίοδο 12 ματς της postseason. Τέλος έιναι ο μοναδικός που έκανε 5 ματς με 20άρες και 70% εντός πεδιάς σε μια σεζόν στα playoffs μετά τον Χάουαρντ το 2009

Ψάχνει το πρώτο και οραματίζεται περισσότερα στο μέλλον

Έιτον και Μπούκερ είναι ένα από τα πιο ταλαντούχα νεανικά δίδυμα στο ΝΒΑ και στο Φοίνιξ τρίβουν τα χέρια τους για το παρόν, αλλά και για το μέλλον. Φέτος το Φοίνιξ παίζει το καλύτερο μπάσκετ στα playoffs, βρίσκεται 2 νίκες μακριά από τους τελικούς και θέλουν να φέρουν το πρώτο πρωτάθλημα στην πόλη.

Να γράψουν ιστορία και να δουν με άλλη αίσθηση το μέλλον. Έιτον θα αποτελέσει τον.... γίγαντα στη ρακέτα τους για πολλά χρόνια και ο Μπούκερ τον απίθανο εκτελεστή τους, τον τρελό σκόρερ τους. Το front office αν τους πλαισιώσει σωστά και τα επόμενα χρόνια, θα τους έχει στον... αφρό και διεκδικητές του τίτλου.

 

NBA Τελευταία Νέα