Ράτζα: «Ο Σαμπόνις θα... καταβρόχθιζε τον Γιόκιτς»!

Ράτζα: «Ο Σαμπόνις θα... καταβρόχθιζε τον Γιόκιτς»!

bet365

Με αφορμή την ανάδειξη του Νίκολα Γιόκιτς στο MVP στο ΝΒΑ, ο Ντίνο Ράτζα έβαλε στην εξίσωση τον Σέρβο σέντερ με τον Άρβιντας Σαμπόνις και η απάντησή του δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

Ο Νίκολα Γιόκιτς πήρε τη σκυτάλη από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο όσον αφορά τον Πολυτιμότερο Παίκτη στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο, αποτελώντας μάλιστα τον τρίτο Σέρβο σε ισάριθμες διοργανώσεις έπειτα από τον Βασίλιε Μίτσιτς στην EuroLeague και τον Μίλος Τεόντοσιτς στο EuroCup.

«Άξιζε τον τίτλο 100%! Ο Νίκολα έκανε μια απίθανη χρονιά. Είναι ένα μοναδικό ταλέντο που βλέπει το μπάσκετ εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τους υπόλοιπους ψηλούς. Αυτός ο τύπος έχει τρομερή μπασκετική ευφυΐα που πολύ σπάνια μπορείς να συναντήσεις» εξήγησε αρχικώς ο Ντίνο Ράτζα, σχολιάζοντας την επιτυχία του Σέρβου.

Πρόσθεσε, δε πως: «Εξαρτάται από τον ίδιο αν θα γίνει ο καλύτερος Ευρωπαίος όλων των εποχών. Μπορεί να κυριαρχήσει χωρίς πρόβλημα τα επόμενα 10 χρόνια! Το μοναδικό ζήτημα έχει να κάνει με το αν θα μείνει ικανοποιημένος απλώς και μόνο με τα λεφτά που βάζει στον λογαριασμό του ή αν θα παραμείνει πεινασμένος για περισσότερες επιτυχίες. Ό,τι συνέβη δηλαδή με τον Ντράζεν. Αν συμβεί το δεύτερο, δεν ξέρω ποιος μπορεί να τον σταματήσει»!

Ο Ντίνο Ράτζα σχολίασε τις συγκρίσεις με τους σπουδαίους ψηλούς της λίγκας: «Είναι έλλειψη σεβασμού και ηλίθιο να συγκρίνεις παίκτες διαφορετικών εποχών. Κάθε γενιά έχει τα είδωλά της. Κατά τη γνώμη μου, είναι δύσκολο να πεις ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών.Το μπάσκετ έχει αλλάξει τα τελευταία 20-30 χρόνια... Η επίθεση έχει γίνει προτεραιότητα. Αν γινόταν ματσάρισμα ανάμεσα στον Σαμπόνις και τον Γιόκιτς, ο Σάμπας θα... καταβρόχθιζε τον Γιόκιτς, ο οποίος όμως παρουσιάζει έναν τρόπο να κάνει τα δύσκολα πράγματα ασυνήθιστα απλά. Είναι ένα θέμα για ευρεία συζήτηση».

 

NBA Τελευταία Νέα