Πέσιτς: «Δεν με αγγίζουν οι ιστορίες ότι είμαι ηλικιωμένος και ότι έχω άνοια»

Πέσιτς: «Δεν με αγγίζουν οι ιστορίες ότι είμαι ηλικιωμένος και ότι έχω άνοια»

Newsroom
Πέσιτς: «Δεν με αγγίζουν οι ιστορίες ότι είμαι ηλικιωμένος και ότι έχω άνοια»
Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στη Σερβία υποστήριξε ότι κανείς από την ομοσπονδία μπάσκετ δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του μετά το Euroebasket, ενώ υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή και λίγο πριν από το «παράθυρο» για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι καλύτερη από τους Σέρβους.

Όπως είναι γνωστό η Σερβία έπεσε θύμα... έκπληξης στους «16» του Eurobasket καθώς γνώρισε την ήττα από την Ιταλία με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια του θεσμού.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς μιλώντας στο «Gol Spor» της Σερβίας αναφέρθηκε στα όσα επακολούθησαν του Eurobasket, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το Eurobasket τελείωσε πριν από έναν μήνα και δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί μου. Κανείς! Θα μείνω ή θα φύγω; Δεν ξέρω. Κανείς δεν με έχει πάρει ένα τηλέφωνο» και συνέχισε:

«Απ' όσο γνωρίζω κανείς απ' όσους βρέθηκαν στο Eurobasket δεν θα παίξουν στα Προκριματικά που ακολουθούν. Πολλοί με κοίταξαν περίεργα όταν είπα ότι το Βέλγιο είναι καλύτερο. Το ίδιο συνέβη και όταν είπα ότι είναι καλύτερη η Λετονία. Τώρα έρχεται το ματς με την Μεγάλη Βρετανία η οποία αντικειμενικά μιλώντας σε αυτή τη φάση είναι καλύτερη από τη Σερβία. Και αυτό διότι υπάρχει μεγάλο ερώτημα αναφορικά με την ομάδα που θα έχουμε διαθέσιμη».

Όσο για την κριτική που δέχθηκε για την απόφασή του να «κόψει» τον Μίλος Τεόντοσιτς; «Γνώριζα από που ήρθαν οι επιθέσεις και γι' αυτόν τον λόγο δεν με άγγιξε τίποτε απολύτως. Η δουλειά του προπονητή είναι να παίρνει αποφάσεις και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του γι' αυτές τις αποφάσεις. Εξήγησα όμορφα για ποιον λόγο κόπηκε ο Τεόντοσιτς» και συνέχισε:

«Ο Τεόντοσιτς ήταν και εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για όλες τις επιτυχίες της εθνικής ομάδας. Ως προπονητής πήρα την απόφαση να προχωρήσει η ομάδα σε μια διαφορετική κατεύθυνση. Οι προσβολές από τα ΜΜΕ δεν με αγγίζουν γιατί πώς θα ήταν η ζωή χωρίς εχθρούς; Δεν θέλω να ασχοληθώ μαζί τους. Είμαι προπονητής 40 χρόνια. Επομένως, οι ιστορίες που αναφέρουν ότι είμαι ηλικιωμένος και έχω άνοια δεν με ενδιαφέρουν πραγματικά. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι αν οι συνάδελφοί μου παρακολουθούν αυτούς τους αγώνες. Όσο για τα μέσα ενημέρωσης, ούτε αυτό με επηρεάζει γιατί πολλοί δεν είναι αρκετά μορφωμένοι για να εξηγήσουν μια νίκη, πόσο μάλλον μια ήττα.»

Η Σερβία βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στο «παράθυρο» του Νοεμβρίου έχει να αντιμετωπίσει την Μεγάλη Βρετανία εκτός έδρας (11/11), όπως επίσης και την Τουρκία εντός (14/11).