Τενερίφη - Γκραν Κανάρια 93-92: Έγραψε ιστορία ο Χουέρτας, καλύτερος πασέρ όλων των εποχών στην ACB! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Χουέρτας ACB

bet365

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας είναι και με τη... βούλα ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της ACB, αφήνοντας πίσω του τον νυν... τεχνικό της Μπάγερν, Πάμπλο Λάσο.

Ο Βραζιλιάνος πόιντ γκαρντ μπορεί να ετοιμάζεται να κλείσει 41 χρόνια ζωής τον ερχόμενο Μάιο ωστόσο εξακολουθεί να παίζει μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο.

Στο μεγάλο ντέρμπι της Τενερίφης έμελλε να «γράψει» ένα ιστορικό ρεκόρ στην καριέρα του και να γίνει ο καλύτερος πασέρ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου κόντρα στην Γκραν Κανάρια «σέρβιρε» alley oop ακριβείας στον Γκιόργκι Σερμαντίνι και έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στην ACB, αφήνοντας στην 2η θέση τον Πάμπλο Λάσο! Συγκεκριμένα έφτασε τις 2.898 ασίστ και προσπέρασε τον νυν τεχνικό της Μπάγερν, ο οποίος το 2003 έκλεισε την καριέρα του με 2.896 ασίστ.

O Χουέρτας κατάφερε να φτάσει σε αυτό το ρεκόρ έχοντας φορέσει στην Ισπανία τις φανέλες των Μπανταλόνα, Μπιλμπάο, Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα και εδώ και πέντε χρόνια της Τενερίφης.

Στο μεταξύ, η Τενερίφη επικράτησε της Γκραν Κανάρια με 93-92 χάρη σε βολή του Σούρνα στα 5 δέκατα του δευτερολέπτου πριν από το τέλος. Ο Κάιλ Γκάι ήταν πρώτος σκόρερ με 24 πόντους (6/9δίπ., 2/5τρ., 6/7β.), ενώ ακολούθησαν οι Σερμαντίνι (24π., 7/7διπ., 8/9β., 5ριμπ.) και Χουέρτας (20π., 5ασ.)

@Photo credits: ACB
 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα