Ρεάλ Μαδρίτης: Χούγκο Γκονζάλεθ, η νέα απόδειξη πως η «φάμπρικα» ταλέντων της Ρεάλ λειτουργεί (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης: Χούγκο Γκονζάλεθ, η νέα απόδειξη πως η «φάμπρικα» ταλέντων της Ρεάλ λειτουργεί (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης: Χούγκο Γκονζάλεθ, η νέα απόδειξη πως η «φάμπρικα» ταλέντων της Ρεάλ λειτουργεί (vid)

bet365

Η «φάμπρικα» της Ρεάλ Μαδρίτης δεν κλείνει με τίποτα. Τη φανέλα της φόρεσε ένας ακόμη 16χρονος, ο Τζούνιορ Χούγκο Γκονζάλεθ. Από τα 11 είναι μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης και το καλοκαίρι έλαμψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα σταματήσει. Κάθε σεζόν θα... συστήνει στον κόσμο και ένα πιθανό καινούργιο αστέρι. Έναν παίκτη που προκύπτει από την παραγωγική διαδικασία των ακαδημιών της Ρεάλ.

Η αλήθεια είναι πως ο Χούγκο Γκονζάλεθ βρέθηκε στη Μαδρίτης το 2017. Σε ηλικία 11 ετών. Οι δύο γονείς του ήταν μέλη της Εστουδιάντες. Ο μπαμπάς Πάκο έπαιξε σε αρκετές ομάδες και σε μπόλικες κατηγορίες.

Η μαμά Μονσεράτ Πένια είχε και αυτή τις δικές της στιγμές δόξες, στο πρωτάθλημα Γυναικών. Ο 16χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε για τρία λεπτά, στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Ομπαντόιρο (93-79), έχοντας 4 πόντους (1/1 διπ., 2/2 βολές).

Ο νέος προπονητής της ομάδας, Τσους Ματέο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το νέο «αίμα» της ομάδας του, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών και 7 μηνών και 27 ημερών (6.083 ημερών) έγινε ο τέταρτος νεότερος παίκτης που φοράει τη φανέλα της Ρεάλ. Οι άλλοι τρεις είναι οι Λούκα Ντόντσιτς (5.905 ημερών), Ρομπέρτο Νούνιεζ (6.057) και Ουσμάν Γκαρούμπα (6.077 ημερών).

Παρεμπιπτόντως, με τρία λεπτά συμμετοχής είχε ξεκινήσει τη δική του καριέρα στα ολόλευκα και ο Λούκα Ντόντσιτς.

Το καλοκαίρι ο Γκονζάλεθ αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ισπανίας U17, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντρας 9.3 πόντους και 5 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Το καλύτερο σχόλιο που γράφτηκε για εκείνον μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, στην ιστοσελίδα Draft Express, είναι πως διαθέτει εξαιρετικά στοιχεία, αλλά δείχνει ότι ακόμη δεν είναι το τελικό... προϊόν. Κοινώς, υπάρχουν προοπτικές βελτίωσης!

@Photo credits: Real Madrid BC

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα