Γκραν Κανάρια: Το σύστημα... Σπανούλης που ζήτησε ο Φίσακ (vid)

Γκραν Κανάρια: Το σύστημα... Σπανούλης που ζήτησε ο Φίσακ (vid)

Γκραν Κανάρια: Το σύστημα... Σπανούλης που ζήτησε ο Φίσακ (vid)

bet365

Η Γκραν Κανάρια φιλοξενήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ισπανίας και λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Σπανούλης ακούστηκε ως... σύστημα!

Η Γκραν Κανάρια κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας με 75-70, υποχρεώνοντας την «Βασίλισσα» στην πρώτη της ήττα.

Στο 1:23 πριν οι ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, στη διάρκεια του timeout, ο Πορφύριο Φίσακ, προπονητής της Γκραν Κανάρια ζήτησε ένα πολύ συγκεκριμένο σύστημα.

Ακούγεται χαρακτηριστικά να λέει πως οι παίκτες του καλούνται να παίξουν το σύστημα... Σπανούλης! Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό για τον παλαίμαχο πλέον αρχηγό του Ολυμπιακού, αφού είχαν προηγηθεί οι Γιούτα Τζαζ.

Το σύστημα έχει ως εξής: Ο χειριστής παίρνει σκριν από τον ψηλό στην κορυφή του τριπόντου, δίνοντάς του την μπάλα, ενώ ο ίδιος κατευθύνεται προς τη μία γωνία και το "4" κάνει κίνηση στο low post. Αμέσως μετά, ο χειριστής που είχε κάνει την πάσα, κάνει κίνηση τύπου «Γ» με σκριν από τον φόργουορντ και μετά πηγαίνει κάθετα από τη baseline στην κορυφή του τριπόντου. Ο σέντερ (που κρατάει τη μπάλα), δίνει αμέσως την πάσα σε αυτόν που κάνει κίνηση και εκείνος τελικά αποφάσιζε αν θα κάνει άμεσα σουτ ή κάποια άλλη κίνηση.

Δείτε τo απόσπασμα:

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα