Μάλαγα: Αποσύρθηκε ο Κάρλος Καμπέθας (pic)

Ευαγγελος Στελλάκης
Μάλαγα: Αποσύρθηκε ο Κάρλος Καμπέθας (pic)

bet365

Ο Κάρλος Καμπέθας παραχώρησε συνέντευξη τύπου, μέσω της οποίας ανακοίνωσε επίσημα την απόσυρση του από το μπάσκετ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Ισπανίας το 2006 στα παρκέ της Ιαπωνίας κρέμασε τα παπούτσια του, έπειτα από μια καριέρα 20 και πλέον ετών ως επαγγελματίας.

0 41χρονος αθλητής ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους για τους οποίους αγωνίστηκε, αλλά στάθηκε κυρίως στην Ουνικάχα Μάλαγα, όπου αγωνίστηκε με επιτυχία από το 2000 έως το 2009, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα κι ένα κύπελλο Ισπανίας, καθώς κι ένα κύπελλο Κόρατς.

Ο παλαίμαχος, πλέον, γκαρντ ανέφερε πως «σταματάω ικανοποιημένος, έδωσα τα πάντα. Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή, νιώθω εντάξει. Είμαι αιώνια ευγνώμων που το σπίτι μου, η Μάλαγα, μου επιτρέπει να είμαι εδώ», ενώ σχετικά με το μέλλον του στο άθλημα σχολίασε ότι «θα ήθελα να συνεχίσω στον αθλητισμό, ειδικά στο μπάσκετ. Μου αρέσει πολύ να βοηθάω νέα παιδιά».

Τέλος, ανέφερε πως θα ήθελε να δει τη φανέλα του να ανεβαίνει στην οροφή της Martin Carpena Arena, δίπλα σε εκείνη του παλιού του συμπαίκτη, Μπέρνι Ροντρίγκεθ. Κάτι που προτίθεται να κάνει πράξη σύντομα, η ομάδα από την Ανδαλουσία.

Σε επίπεδο EuroLeague, ο βετεράνος Καμπέθας πραγματοποίησε συνολικά 161 εμφανίσεις με 7.2 πόντους με 34% στα τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ κατά μέσο όρο.

Πέραν της Μάλαγα, με την οποία κατέγραψε 340 συμμετοχές στην ACB, αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Χίμκι, Μπασκόνια, Σαραγόσα, Φουενλαμπράδα, Μούρθια και Ρεάλ Μπέτις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα