Γερμανία: Πρωταθλήτρια που δεν τη λένε Άλμπα, Μπάμπεργκ ή Μπάγερν μετά από το 2009

Φάση από τον αγώνα Ουλμ - Άλμπα.

bet365

Από το 2010 μέχρι το 2022 η κούπα του πρωταθλητή στη Γερμανία μοιράστηκε σε τρεις ομάδες. Ο φετινός τίτλος θα είναι ο πρώτος μετά από 14 χρόνια που θα πάρει μία άλλη ομάδα.

Η Ουλμ φρόντισε να αλλάξει την ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Απέκλεισε διαδοχικά την Άλμπα Βερολίνου και την Μπάγερν Μονάχου, κάνοντας κάτι που δεν είχε συμβεί από το 2009.

Η τελευταία ομάδα που είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια και δεν την έλεγαν Άλμπα Βερολίνου, Μπάγερν Μονάχου και Μπάμπεργκ εμφανίστηκε το 2009 και ήταν η Όλντενμπουργκ!

Από τότε τους τίτλους κατέκτησαν οι: Μπάμπεργκ 7, Μπάγερν 3, Άλμπα 3, με την τελευταία να τους έχει κατακτήσει διαδοχικά τις ισάριθμες τελευταίες σεζόν.

Πλέον, η Ουλμ περιμένει στον τελικό είτε τη Βόννη (κάτοχο του BCL), είτε την Λούντβιχσμπουργκ, με τη Βόννη να είναι στο 2-0 και να χρειάζεται μία νίκη για να κλείσει το ραντεβού.

Παράλληλα, όποια και αν κατακτήσει το φετινό τίτλο (Ουλμ, Βόννη ή Λούντβιχσμπουργκ) θα το κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τέλος, θα είναι η πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια που στον τελικό δεν υπάρχει καμία απο τις τρεις ομάδες. Τελευταίο ζευγάρι χωρίς Άλμπα, Μπάμπεργκ ή Μπάγερν ήταν το Μπάγερν Λεβερκούζεν - Χάγκεν.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ Τελευταία Νέα