Ορτέζ: Προς διάλυση η επένδυση του Ρικ Πιτίνο στην Ευρώπη

Ορτέζ: Προς διάλυση η επένδυση του Ρικ Πιτίνο στην Ευρώπη

bet365

Ο Ρικ Πιτίνο μπορεί να ήθελε να επαναφέρει τους Σιάτλ Σουπερσόνικς στο ΝΒΑ, όμως η Ορτέζ, η επένδυσή του στην Ευρώπη, κινδυνεύει με διάλυση ελέω χρεών ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ήταν Ιανουάριος του 2021, με τον Ρικ Πιτίνο έχει ολοκληρώσει τις δύο θητείες του στον Παναθηναϊκό και να κοουτσάρει ήδη το κολλέγιο IONA (και της Εθνικής ομάδας). Ο Αμερικανός δηλώνει τότε πως συμμετέχει σε ένα γκρουπ το οποίο ψάχνει έναν τρόπο να επαναφέρει στο NBA τους Σιάτλ Σουπερσόνικς, αλλά πρώτα πρέπει να αγοράσει μία ομάδα στην Ευρώπη για να συλλέξει εμπειρίες. Μάλιστα σε εκείνη τη δήλωσή του κάνει λόγο και για προσπάθεια ανεύρεσης μίας τέτοιας στην Ελλάδα, όμως οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό.

Σχεδόν πέντε μήνες αργότερα τα ρεπορτάζ από τη Γαλλία και την «Εquipe» βγάζουν στο φως τη συμφωνία της Counterpointe Sports Group για την εξαγορά της ομάδας. Με μπροστάρη τον Στου Τζάκσον (πρώην αντιπρόεδρος του ΝΒΑ), τον Τζαμάλ Μάσπαρν (πρώην All-Star) αλλά και τον Ρικ σε ρόλο συμβούλου όπως ισχυρίστηκε. Οι υποσχέσεις κάνουν λόγο για 20% αύξηση του μπάτζετ σε σχέση με την περασμένη σεζόν, κάτι που σημαίνει περίπου 7 εκατομμύρια στο σύνολο.

Και πράγματι έτσι γίνεται, αφού η Ορτέζ χτίζει μία αρκετά καλή ομάδα και κατακτά το Κύπελλο στον τελικό κόντρα στο Στρασβούργο, ενώ φτάνει ως τα ημιτελικά του Πρωταθλήματος Γαλλίας. Οι συμφωνίες και οι εγγυήσεις για την εξαγορά της Ορτέζ τοποθετούν την τιμή στις 800.000 ευρώ. Αλλά από εκεί και έπειτα η ιστορία ξεκινάει να έχει λάκκο...

Πριν από τρεις εβδομάδες η Εθνική Διεύθυνση Επαγγελματικής Συμβουλευτικής και Ελέγχου Διοίκησης Συλλόγων (DNCCGCP) της Γαλλίας αρνείται τη συμμετοχή της Ορτέζ στην LNB, αναφέροντας πως η ομάδα του Πο θα πρέπει να επανεκκινήσει από την τρίτη κατηγορία, αφού πρώτα αλλάξει χέρια.

Αυτός είναι και ένας λόγος που η Ορτέζ δεν μπαίνει τελικά στην κλήρωση για το BCL, αλλά συνεχίζει να... σφυρίζει αδιάφορα, πιστεύοντας πως θα βρει τις εγγυήσεις. Το άνοιγμα φτάνει περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη συνεδρίαση που έκανε τη Δευτέρα η (DNCCGCP) οι εγγυήσεις μίας επιταγής του Ντέιβιντ Ότο, προέδρου του CSG -την ώρα που οι κάποιοι μέτοχοι παραμένουν άφαντοι- που είχε ημερομηνία 6 Ιουλίου και ύψους 981.258 ευρώ αλλά και περιουσιακά στοιχεία 948.214 σε κρυπτονομίσματα δεν έπεισαν κανέναν. Πιτίνο και Μάσπερν κατηγορούν τον Πινέρο για παραποίηση εγγράφων που φέρει τις υπογραφές τους, όμως ποιο είναι το αποτέλεσμα; Η Ορτέζ πρέπει να διαλυθεί ή να παρουσιάσει ένα σοβαρό πλάνο με νέους ιδιοκτήτες που θα τη βγάλουν από το δύσβατο αυτό μονοπάτι των χρεών. Μέσα στα χρέη της ομάδας έχουν εντοπιστεί οφειλές 800.000 ευρώ στον Δήμο του Πο, όπως αποκάλυψε η «francebleu».

Ο Δήμαρχος του Πο κάνει λόγο για προβλέψιμη απόφαση, την ώρα που εξακολουθεί να ανησυχεί για το μέλλον. «Είμαστε δεμένοι με τον σύλλογο και την αθλητική του κληρονομιά. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός επενδυτών που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, αλλά το ερώτημα είναι να μάθουμε ποια είναι η σταθερότητα του σχεδίου τους».

Η Ορτέζ πωλήθηκε στους Αμερικανούς αφού ο Δήμος δεν μπορούσε να συντηρεί την ομάδα, όμως πλέον ο κόσμος έχει αλλάξει εντελώς άποψη, μετά και από τα όσα συνέβησαν στο μεσοδιάστημα. Η καταστροφή της ομάδας της πόλης φυσικά θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην κοινωνία και άπαντες περιμένουν έναν νέο επενδυτή ως Μεσσία για να πραγματοποιηθεί ένα νέο ξεκίνημα από την τρίτη κατηγορία. Προσφυγή μπορεί να γίνει, όμως προς το παρόν η απόφαση του (DNCCGCP) είναι ξεκάθαρη και στέλνει την Ορτέζ στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΓΑΛΛΙΑ Τελευταία Νέα