Βιλερμπάν - Μονακό 84-82: Three peat η ομάδα του Πάρκερ μετά από ματσάρα 45 λεπτών!

Βιλερμπάν - Μονακό 84-82: Three peat η ομάδα του Πάρκερ μετά από ματσάρα 45 λεπτών!

bet365

Η Βιλερμπάν λύγισε με 84-82 την Μονακό στην παράταση, έκανε το 3-2 στους γαλλικούς τελικούς και στέφθηκε για τρίτη διαδοχική σεζόν πρωταθλήτρια!

Έπειτα από ένα συναρπαστικό Game 5 με ανατροπές, εναλλαγές, σασπένς και παράταση, η Βιλερμπάν νίκησε οριακά την Μονακό και κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας!

Οι «κόκκινοι» έφτασαν πολύ κοντά στο μπρέικ και τον παρθενικό τους τίτλο, όμως ο Έλι Οκόμπο μίλησε την ύστατη στιγμή. Ο Γάλλος σκόρερ έστειλε το ματς στην παράταση με δικό του καλάθι στα 7.6'' πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας, ενώ στα 10.6'' πριν το τέλος της παράτασης, αν κι έχασε δύο βολές, πήρε το πολύτιμο επιθετικό ριμπάουντ και κράτησε το προβάδισμα της Βιλερμπάν. Στη συνέχεια έβαλε μια βολή για το τελικό σκορ και το μόνο που συνέβη ως το άκουσμα της κόρνας ήταν μια χαμένη κατοχή του Ντουέιν Μπέικον για την Μονακό, η οποία προκάλεσε... ξέσπασμα στο Αστρομπάλ.

Αυτό ήταν το 21ο πρωτάθλημα της Βιλερμπάν, που έχει και 11 κύπελλα στην ιστορία της, αλλά και το πρώτο threepeat στην Γαλλία έπειτα από 32 ολόκληρα χρόνια!

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί στο τέλος του αγώνα:

Πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών ήταν ο Έλι Οκόμπο με 20 πόντους κι 9 ασίστ, με τους Γουίλιαμ Χάουαρντ και Γιουσουφά Φαλ να ακολουθούν με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα. Ο Ντέιβιντ Λάιτι πρόσθεσε 9 πόντους, ενώ 8 είχε ο Κρις Τζόουνς.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν στην δωδεκάδα, όμως δεν αγωνίστηκε. Παρ' όλα αυτά, κρεμά κανονικά στον λαιμό του το μετάλλιο του πρωταθλητή Γαλλίας.

Σε ο,τι αφορά τους Μονεγάσκους, ο Μάικ Τζέιμς τελείωσε με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ όμως ήταν αρκετά άστοχος με 5/21 εντός πεδιάς σε 41 λεπτά. Ντιαλό και Μπέικον ξεχώρισαν με 14 πόντους έκαστος, ενώ στους 11 σταμάτησε ο Μοτιεγιούνας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-13, 43-33, 54-53, 75-75 (κ.δ.), 84-82 (παρ.)

5

6

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΓΑΛΛΙΑ Τελευταία Νέα