Ματσιούλις στο gazzetta.gr: «Αν σκεφτείς το τρόπαιο και όχι την σκληρή δουλειά, δεν πας πουθενά»

Κάτια Πετροπούλου
Ματσιούλις στο gazzetta.gr: «Αν σκεφτείς το τρόπαιο και όχι την σκληρή δουλειά, δεν πας πουθενά»

bet365

Ο Γιόνας Ματσιούλις θέλει να φτάσει βήμα - βήμα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και όχι... βιαστικά, για να μην βρεθεί προ εκπλήξεων, όπως υποστήριξε στο gazzetta.gr. Τι είπε για τον Προμηθέα και για την απουσία των οπαδών από τον Τελικό.

Λάτσιο - Ίντερ με αμέτρητες αγορές στη Vistabet.gr. (21+)

Ένας από τους τρεις στόχους που είχε θέσει η ΑΕΚ από την αρχή της χρονιάς είναι επιτέλους μπροστά της κι έχει την ευκαιρία να τον πετύχει.

Η «Βασίλισσα» αντιμετωπίζει τον Προμηθέα (16/02, 17:00, ΕΡΤ1) στην «μάχη» του Κυπέλλου Ελλάδος και η αναμέτρηση μόνο... εύκολη δεν θα είναι και για τις δύο ομάδες.

Οι «κιτρινόμαυροι», με την εμπειρία των μεγαλύτερων και τον ενθουσιασμό των νεότερων, θέλουν να είναι εκείνοι που θα πανηγυρίσουν το βράδυ το τρόπαιο, το οποίο θα είναι το τέταρτο μέσα σε τρία χρόνια, μετά από το Κύπελλο και το BCL το 2018 και το Διηπειρωτικό το 2019.

Για να φτάσουν μέχρι εδώ, έπρεπε πρώτα να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Διαγόρα Δρυοπιδέων, ο οποίος είχε αποκλείσει διαδοχικά Πανιώνιο, Λάρισα και ΠΑΟΚ, και τους έβαλε δύσκολα στο παρκέ.

Ο Γιόνας Ματσιούλις μίλησε στο gazzetta.gr ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης και είπε πρώτα για τον ημιτελικό: «Στόχος μας ήταν να παίξουμε σε τελικό, αλλά για να το κάνουμε αυτό, έπρεπε πρώτα να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα και να νικήσουμε στον ημιτελικό. Ξέραμε πως ο Διαγόρας είχε κερδίσει ήδη τρεις ομάδες της Α1 και πως έχουν ποιότητα κι εμπειρία. Αν χαλαρώναμε, τότε θα την παθαίναμε, όπως οι άλλες ομάδες. Προσεγγίσαμε το παιχνίδι πολύ σοβαρά και κάναμε αυτό που έπρεπε».

Ο εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, ωστόσο, δεν βλέπει πολύ... μακριά και κρατάει χαμηλούς τόνους, τονίζοντας πως πρέπει πρώτα να αποδώσει η δουλειά στο παρκέ, για να καταφέρει αυτός και οι συμπαίκτες του να σηκώσουν την κούπα στο τέλος. «Για να πάρουμε το τρόπαιο, πρέπει πρώτα να παίξουμε το παιχνίδι. Αν σκεφτούμε κατευθείαν τα τρόπαια, τότε αυτό μπορεί να μας αποπροσανατολίσει. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Πρέπει πρώτα να σκεφτούμε πως θα παίξουμε σωστά, πως θα συγκεντρωθούμε και το τρόπαιο θα έρθει, ως αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής. Αν σκεφτείς αυτό καθαυτό το τρόπαιο, χωρίς την σκληρή δουλειά, δεν θα πας πουθενά».

Όσο για τον Προμηθέα, ο 35χρονος Λιθουανός, που πανηγύρισε τον τίτλο του Κυπέλλου τελευταία φορά το 2016 με την Ρεάλ Μαδρίτης, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια παλεύουμε ο ένας με τον άλλον για τους τελικούς ή για μια καλύτερη θέση στην βαθμολογία, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλό μπάσκετ, νίκησε τον Παναθηναϊκό, που κανείς δεν σκεφτόταν ότι ο Τελικός θα γίνει χωρίς τον Παναθηναϊκό. Ξέρουν να παίζουν μπάσκετ. Το απέδειξαν και με το Περιστέρι. Το αξίζουν και θα είμαστε έτοιμοι γι' αυτούς. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Σχετικά με την απουσία των οπαδών από τις κερκίδες, ο Ματσιούλις φυσικά και ήθελε να τους δει εκεί, αλλά τους δίνει και μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί, λέγοντας: «Ξέρω πως θα είναι λίγο... περίεργη η ατμόσφαιρα, αλλά την ίδια στιγμή, δεν είναι λάθος της ομοσπονδίας, που ο κόσμος δεν μπορεί να συμπεριφερθεί σωστά. Οι φίλαθλοι δύο ομάδων που πάνε στο ίδιο γήπεδο δεν μπορούν να συμπεριφερθούν καλά και να ελέγξουν τους εαυτούς τους. Μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο τους παίκτες, ακόμα και τους ίδιους τους τους εαυτούς ή ε οικογένειες και όποιον θέλει να δει το παιχνίδι και να το απολαύσει.

Μπορώ να καταλάβω πως πάρθηκε αυτή η απόφαση για λόγους ασφαλείας, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να βλάψει κάποιος τους παίκτες. Ο Τελικός Κυπέλλου υποτίθεται ότι πρέπει να είναι γιορτή και δεν μπορούν να ρισκάρουν κάποιος μπορεί να τραυματιστεί, εξαιτίας των οπαδών. Το αποδέχομαι αυτό, αλλά την ίδια στιγμή είναι λίγο περίεργο. Οι οπαδοί δεν πρέπει να είναι θυμωμένοι, αλλά να καταλάβουν την κατάσταση και να αλλάξουν την συμπεριφορά τους. Αυτή είναι η άποψή μου».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα