Ρογκαβόπουλος στο gazzetta.gr: «Βάζω στοιχεία των πιο έμπειρων στη ρουτίνα μου»

Ρογκαβόπουλος στο gazzetta.gr: «Βάζω στοιχεία των πιο έμπειρων στη ρουτίνα μου»

Κάτια Πετροπούλου
Ρογκαβόπουλος στο gazzetta.gr: «Βάζω στοιχεία των πιο έμπειρων στη ρουτίνα μου»

bet365

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος μιλάει στο gazzetta.gr για την απόλαυση του μπάσκετ, τα στοιχεία που παίρνει από τους πιο έμπειρους παίκτες της ΑΕΚ - με τον Γιόνας Ματσιούλις να εκφράζει την περηφάνια του - και ελπίζει να σηκώσει το Κύπελλο την Κυριακή (16/02, 17:00).

Μίλαν - Γιουβέντους με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Στις τελευταίες αναμετρήσεις της ΑΕΚ, η πορεία του Νίκου Ρογκαβόπουλου είναι σταθερά ανοδική, απόδειξη της δουλειάς που έχει ρίξει όλα αυτά τα χρόνια, κι ειδικά τους τελευταίους μήνες.

Στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, ο 18χρονος γκαρντ/φόργουορντ φρόντισε να «λάμψει» ξανά, αφού ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, συμβάλλοντας με τον Γιόνας Ματσιούλις στο σερί των τελευταίων λεπτών της δεύτερης περιόδου, που έδωσε τον έλεγχο στους «κιτρινόμαυρους.

Η ωριμότητα του «Ρόγκα», όμως, δεν φαίνεται μόνο στο παρκέ, παιχνίδι το παιχνίδι, αλλά κι εκτός αυτού. Το άλλοτε ενθουσιώδες δίμετρο παιδί έχει δώσει τη θέση του σε ένα συγκροτημένο παλικάρι, το οποίο, όπως πάντα, δεν χάνει ποτέ το χαμόγελό του. Άλλωστε, αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του στο gazzetta.gr, όταν και φρόντισε πρώτα πρώτα να αποδώσει τα εύσημα και στον αντίπαλό για το σκληρό του παιχνίδι.

«Πολλά συγχαρητήρια στον Διαγόρα. Είναι μια εξαιρετική ομάδα και το απέδειξε και με εμάς. Δεν είναι τυχαίο ότι απέκλεισε τρεις ομάδες διαδοχικά από την Α1. Τού ευχόμαστε τα καλύτερα στην Α2», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Εμείς προχωράμε. Έχει μείνει ένα παιχνίδι, ένας τελικός, τον οποίο θα διεκδικήσουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Ο αρχηγός της Εθνικής U18 κινείται πλέον με περισσότερη αυτοπεποίθηση στο παρκέ και στην ματιά του φαίνεται πόσο απολαμβάνει αυτό που κάνει, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και ο ίδιος: «Δουλεύω καθημερινά, προσπαθώ πολύ κι ευχαριστιέμαι την κάθε μέρα που παίζω μπάσκετ. Χαίρομαι που βρίσκομαι στην ΑΕΚ και στόχος μου είναι να βοηθάω με την ενέργειά μου, με την προσπάθειά μου, με ό,τι χρειαστεί ο προπονητής μου μέσα στο γήπεδο».

Ο συμπαίκτης του και εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, Γιόνας Ματσιούλις, είναι χαρούμενος με την πρόοδο που έχει σημειώσει ο μικρότερος της ομάδας και πολύ περισσότερο επειδή είχε το μυαλό να μην σπαταλήσει την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Σαν περήφανος... πατέρας, δήλωσε στο gazzetta.gr: «Όταν τον είδα πέρυσι για πρώτη φορά, ήταν "άγουρος". Έριξε, όμως, πολλή δουλειά, στο γυμναστήριο, με τα βάρη, και το σώμα του έχει βελτιωθεί αισθητά, έγινε πιο δυνατό. Βέβαια, έχει ακόμα χρόνο για να ωριμάσει περισσότερο, γιατί είναι ακόμα... παιδί. (γέλια) Είναι μόλις 18 χρονών! Χρειάζεται ακόμα λίγη δουλειά το κορμί του, αλλά είναι σε πολύ καλό δρόμο. Γνωρίζει το μπάσκετ, ξέρει να παίζει και φυσικά είναι στην ομάδα μας για κάποιο λόγο. Ξέρει το μπάσκετ και δεδομένων των συνθηκών με τους τραυματισμούς, ήρθε η ευκαιρία του και την άρπαξε. Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον, γιατί δεν την σπατάλησε».

Ο Ρογκαβόπουλος πρόσθεσε στα λεγόμενα του Λιθουανού πως φροντίζει να παίρνει τα καλά στοιχεία του κάθε «βετεράνου», για να γίνεται καλύτερος. «Δεν είναι τυχαίο που ο κάθε παίκτης έχει κάνει την καριέρα που έχει κάνει. Γνωρίζουμε όλοι ποιοι είναι οι έμπειροι παίκτες μας και τι έχουν καταφέρει. Προσπαθώ να μαθαίνω από αυτούς, να παίρνω τα καλά τους στοιχεία και να τα βάζω στη ρουτίνα μου». Όταν, όμως, ρωτήθηκε ποια είναι αυτά τα στοιχεία, εκείνος δεν θέλησε να τα αποκαλύψει, καθώς η ρουτίνα είναι «ιερή»!

Το 2018 στον Τελικό με τον Ολυμπιακό, όταν η ΑΕΚ πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου μετά από 16 χρόνια, ο νεαρός αθλητής ήταν στην ομάδα, αλλά δεν βρέθηκε στην Κρήτη. Τώρα, έχει αυτή την «πρόκληση» μπροστά του, δηλαδή να παίξει, και Θεού θέλοντος, να σηκώσει το τρόπαιο. Ο ίδιος ανέφερε επίσης μετρημένα: «Να είμαστε καλά, να νικήσουμε στο παιχνίδι πρώτα από όλα κι από εκεί και πέρα τα ατομικά στοιχεία δεν μας νοιάζουν και τόσο. Αυτή τη στιγμή, μας νοιάζει το Κύπελλο».

Όσο για τον Προμηθέα, με τον οποίο θα κοντραριστεί (16/02, 17:00) η ΑΕΚ; «Ο Προμηθέας είναι μια καλή ομάδα. Έχει παρόμοιους στόχους με εμάς. Θα πάμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Είναι ένας τελικός, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ελπίζουμε να είμαστε η ομάδα που θα πανηγυρίσει στο τέλος!».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα