Φάνης σε Τζούροβιτς: «Αν θες να πάρουμε Κύπελλο, θα σουβλίσουμε αρνί!» (gTV)

Αντώνης Καλκαβούρας
Φάνης σε Τζούροβιτς: «Αν θες να πάρουμε Κύπελλο, θα σουβλίσουμε αρνί!» (gTV)

bet365

Λίγες ώρες πριν την συμμετοχή του Πανιωνίου στο ιστορικό Final 8 του Κυπέλλου, το Gazzetta γυρνάει τον χρόνο πίσω στο μακρινό 1991 και ο Φάνης, ο Γάσπαρης, ο Κικίλιας, ο Μποσγανάς και ο Δρελιώζης διηγούνται ανέκδοτες ιστορίες για το πως κατακτήθηκε το μοναδικό τρόπαιο στην ιστορία των «κυανέρυθρων».

Τι κοινό έχουν ο υπουργός Τουρισμού, με τον team manager της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου, τον υπεύθυνο ακαδημιών του συλλόγου Φαβιέρος στα Μέθανα, τον διευθυντή του κλειστού γηπέδου του ΜΕΤΣ και τον ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου, που φιλοξένησε μία Πανιώνια συνάντηση από το ένδοξο παρελθόν και με φόντο ένα ακόμη καλύτερο μέλλον;

Σε ένα από τα πιο μπασκετικά νεοσμυρνιώτικα στέκια («Το Πλατειάκι μας»), που μπορεί κανείς να γευθεί την παραδοσιακή ελληνική γεύση (σουβλάκι), ο Βασίλης Κικίλιας, ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Γιώργος Γάσπαρης, ο Γιώργος Μποσγανάς και ο οικοδεσπότης Μάκης Δρελιώζης συναντήθηκαν μετά από καιρό με αφορμή, τι άλλο από τον «αιώνιο» Πανιώνιο!

Και οι πέντε τους, άλλωστε, φόρεσαν και δόξασαν την « κυανέρυθρη» φανέλα και άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, ήταν συντελεστές του μοναδικού τροπαίου που κατέκτησε ο «ιστορικός»!

To Gazzetta τους συνάντησε λίγες μέρες πριν την μεγάλη σημερινή (16/02, 15.45) μάχη του Πανιωνίου με την ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου και σας παρουσιάζει όλα όσα συζητήθηκαν σε μία σπάνια συνεύρεση με πολλή μπασκετοκουβέντα από τα 80’s και τα 90’s!

Ο θρίαμβος επί του Κυπελλούχου Ευρώπης ΠΑΟΚ (73-70) και οι ανέκδοτες ιστορίες πριν και μετά τον αξέχαστο τελικό της 10ης Απρίλη του 1991 στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». Οι θύμησες του ένδοξου παρελθόντος στην ανδρική ομάδα, η σπουδαία παράδοση που έχτισε στα τμήματα υποδομής και το νέο γήπεδο στην οδό Αρτάκης.

Και φυσικά, η παρακαταθήκη του Ανδρέα Βαρίκα, του Μάκη Δενδρινού, του Παύλου Κορκίδη και του Τάσου Γιάνναρου, η μεγάλη επιστροφή του «Μπέμπη» του ελληνικού μπάσκετ στα «κυανέρυθρα» μπασκετικά δρώμενα και το όραμα που προσφέρει η παρουσία του Παναγιώτη Ηλιάδη και του Θόδωρου Μικρόπουλου στο τιμόνι, στα χέρια των οποίων έχει περάσει από το περασμένο η διοίκηση της ανδρικής ομάδας του Πανιωνίου.

Όλα αυτά και άλλα πολλά στο video που ακολουθεί και αποτελεί ωδή στην μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του νεοσμυρνιώτικου συλλόγου, που ετοιμάζεται να επανέλθει στην Α2 Κατηγορία (έφτασε στο Final 8 του Κυπέλλου ως ομάδα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας) κι από ‘κει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία

Καλή μπασκετική απόλαυση!

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα