Αταμάν: «Σταματήστε τον πόλεμο, είναι η μόνη δήλωση που θα κάνω σήμερα»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ο Εργκίν Αταμάν ρωτήθηκε για το ματς της Αναντολού Εφές με τη Μακάμπι στην Κωνσταντινούπολη (24/2, 19:30) όμως οι σκέψεις του είναι στην Ουκρανία που δοκιμάζεται από τη ρωσική εισβολή.

Η Αναντολού Εφές υποδέχεται τη Μακάμπι στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της EuroLeague ενώ προηγουμένως η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε την αναβολή των αγώνων των ρωσικών ομάδων (ΤΣΣΚΑ, Ούνικς Καζάν, Ζενίτ).

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το πρωί της Πέμπτης 24/2. Σε ό,τι αφορά την EuroLeague, η Ζάλγκιρις ανακοίνωσε επισήμως ότι μποϊκοτάρει τη Ρωσία και δεν θα ταξιδέψει στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη για τα ματς με την ΤΣΣΚΑ και τη Ζενίτ ενώ η εσθονική Κάλεβ Ταλίν τερμάτισε τη συνεργασία της με τη λίγκα VTB λόγω του πολέμου.

Πριν από το τζάμπολ του ματς με τη Μακάμπι, ο Εργκίν Αταμάν ρωτήθηκε on camera για την αναμέτρηση, ωστόσο ήταν ξεκάθαρος: «Σταματήστε τον πόλεμο! Δεν έχει νόημα να υποφέρουν τόσο πολύ τα παιδιά και οι αθώοι άνθρωποι. Είναι η μόνη δήλωση που θα κάνω σήμερα». Κι εν συνεχεία, αποχώρησε για τον πάγκο του.