EuroBasket 2022: Κρίνεται η πρόκριση στους «16» σε Α' και Β' Όμιλο, τρεις θέσεις ανοιχτές

Δημήτρης Οικονόμου
EuroBasket 2022: Κρίνεται η πρόκριση στους «16» σε Α' και Β' Όμιλο, τρεις θέσεις ανοιχτές

bet365

Βοσνία και Λιθουανία παίζουν μεταξύ τους την πρόκριση στους «16» του EuroBasket. Πώς περνάει η Βουλγαρία του Σάσα Βεζένκοβ. Το Gazzetta παρουσιάζει τα σενάρια πρόκρισης σε Α' και Β' Όμιλο.

Έκτη και τελευταία αγωνιστική των δύο πρώτων ομίλων του EuroBasket 2022, με τις ομάδες πλέον να έχουν βγάλει τα... κομπιουτεράκια τους και να περιμένουν να μάθουν ποιες από αυτές θα προκριθούν αλλά και το ανάλογο πλασάρισμα.

Μόλις 5/8 εισιτήρια έχουν κριθεί και οι αποψινές αναμετρήσεις καλούνται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο σε Α' και Β' Όμιλο.

Ισπανία και Τουρκία οι σίγουρες στους «16» του EuroBasket

Για τον όμιλο της Τιφλίδας, Ισπανοί και Τούρκοι είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, παίζοντας μάλιστα μαζί για την πρωτιά (στις 14:30).

Ένας εξ αυτών των δύο θα πάρει την πρωτιά, με τον δεύτερο να κατακτά τη 2η θέση, εκτός και αν κερδίσουν ταυτόχρονα Βέλγιο, Τουρκία και Γεωργία, κάτι που θα σημαίνει πως οι Ισπανοί θα πέσουν 3οι λόγω της ήττας τους από τους Βέλγους.

Το Μαυροβούνιο γνωρίζει, όπως και το Βέλγιο πως αν κερδίσει θα προκριθεί. Το Βέλγιο αντιμετωπίζει όμως τη Βουλγαρία (17:15) του Σάσα Βεζένκοβ που επίσης προκρίνεται αν καταφέρει να κερδίσει, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο έξω τους σημερινούς αντιπάλους της.

Σενάρια για πρόκριση υπάρχει και για τη Γεωργία, που χρειάζεται φυσικά να νικήσει το Μαυροβούνιο (20:00) για να υπερισχύει στη μεταξύ τους ισοβαθμία, αλλά και να κερδίσουν οι Βέλγοι τους Βούλγαρους, καθώς η Γεωργία έχει ηττηθεί από εκείνους και υστερεί.

Α' Όμιλος

  1. Ισπανία* 3-1
  2. Τουρκία* 3-1
  3. Μαυροβούνιο 2-2
  4. Βέλγιο 2-2
  5. Βουλγαρία 1-3
  6. Γεωργία 1-3

Η αγωνιστική

Τουρκία - Ισπανία (14:30)
Βουλγαρία - Βέλγιο (17:15)
Γεωργία - Μαυροβούνιο (20:00)

Κρίνεται μία πρόκριση στο Βοσνία - Λιθουανία

Το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας στον «όμιλο του θανάτου» είναι αυτό μεταξύ της Βοσνίας και της Λιθουανίας (15:30). Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αφού οι δύο ομάδες βρίσκονται σε απόσταση μίας νίκης και όποιος επικρατήσει, βάζει από κάτω τον άλλον και περνά στους «16» του EuroBasket.

Θέση στην επόμενη φάση έχουν εξασφαλίσει οι Σλοβένοι, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί που βρίσκονται στο 3-1 και απομένει να μάθουμε πώς τελικά θα καταλήξουν ως προς το πλασάρισμα. Αυτοί άλλωστε θα βρίσκονται και στην πρώτη τριάδα, ανάλογα των αποτελεσμάτων της ημέρας, εκτός και αν κερδίσουν ταυτόχρονα σήμερα Βοσνία, Γαλλία και Γερμανία. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε το μοναδικό σενάριο που στέλνει τη Σλοβενία του Ντόντσιτς στην 4η θέση.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο 2ος αυτού του ομίλου, αντιμετωπίζει τον 3ο του Α' και από αυτό το ζευγάρι θα προκύψει ο αντίπαλος της Ελλάδας αν και εφόσον προκριθεί από το νοκ άουτ των «16».

Β' Όμιλος

  1. Γερμανία* 3-1
  2. Σλοβενία* 3-1
  3. Γαλλία* 3-1
  4. Βοσνία 2-2
  5. Λιθουανία 1-3
  6. Ουγγαρία 0-4

Η αγωνιστική

Λιθουανία - Βοσνία (15:30)
Γαλλία - Σλοβενία (18:15)
Ουγγαρία - Γερμανία (21:30)

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα