Βέλγιο - Ελλάδα 87-72: Κακή εμφάνιση και αποκλεισμός από τα προημιτελικά για την Εθνική Νέων

Βέλγιο - Ελλάδα 87-72: Κακή εμφάνιση και αποκλεισμός από τα προημιτελικά για την Εθνική Νέων

bet365

Η Εθνική Νέων παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο νοκ άουτ παιχνίδι για τη φάση των «16» και γνωρίζοντας βαριά ήττα από το Βέλγιο με 87-72 αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Eurobasket U20.

Κακή εμφάνιση, ήττα και αποκλεισμός από την οκτάδα του Eurobasket U20 για την Εθνική ομάδα Νέων, η οποία θα... περιοριστεί στους αγώνες κατάταξης!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσίασε κάκιστο πρόσωπο και στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποτέλεσμα να γνωρίσει δίκαια την ήττα από τους εξαιρετικούς Βέλγους, οι οποίοι υπήρχαν στιγμές που έκαναν... ό,τι ήθελαν στο παρκέ. Κομβικό σημείο αποτέλεσε το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου όπου η Εθνική μας δέχθηκε σερί 12-0 με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ακολουθήσει άλλο τους αντιπάλους της.

Ο Γιώργος Τανούλης με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν και πάλι εκείνος που ξεχώρισε για λογαριασμό της Ελλάδας, ενώ κακό παιχνίδι πραγματοποίησε ο Λευτέρης Μαντζούκας, ο οποίος έμεινε στους 2 πόντους με 1/6 εντός παιδιάς και 4 ριμπάουντ.

Διψήφιοι για την Εθνική μας ήταν επίσης και οι Κολοβέρος, Νετζήπογλου οι οποίοι σημείωσαν από 11 πόντους ο καθένας. Επόμενος αντίπαλος των Βέλγων στα προημιτελικά θα είναι η Ισπανία.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο και μετά το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, η Εθνική μας ομάδα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τους Βέλγους οι οποίοι έκαναν... ό,τι ήθελαν στο παρκέ. Και όχι. Δεν είναι υπερβολή. Συγκεκριμένα χτύπησαν την Ελλάδα στο αμυντικό της transition και με συνεχόμενα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο (και σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο) έστειλαν τον δείκτη του σκορ στο +17 (37-20) τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Εκτός από την αμυντική αδυναμία, η Ελλάδα παρουσίασε πολλά προβλήματα και στο ριμπάουντ και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο πρώτο μισό του αγώνα το Βέλγιο είχε μαζέψει 26 «σκουπίδια» έναντι 16 του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Μαντζούκας ήταν παντελώς εκτός κλίματος αγώνα με 0/3 εντός παιδιάς, ενώ η Ελλάδα προσπαθούσε να απειλήσει περισσότερο με «hero ball» και «σκοτωμένες» επιθέσεις. Ο μοναδικός που είχε ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα ήταν ο Τανούλης με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ στο ημίχρονο (45-34) την ώρα που το Βέλγιο ήταν πολύ εύστοχο στα δίποντα με 16/23 αλλά και... 12 επιθετικά ριμπάουντ. Την ίδια ώρα η Ελλάδα είχε μόλις 1/10 τρίποντα ύστερα από τα δύο πρώτα δεκάλεπτα του αγώνα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα ούτε στην 3η περίοδο. Ναι μεν η ελληνική ομάδα βελτίωσε την εικόνα της στην επίθεση, αλλά στην άμυνα τα προβλήματα παρέμεναν... άλυτα. Οι Βέλγοι έβρισαν με χαρακτηριστική ευκολία τον δρόμο για το «γαλανόλευκο» καλάθι παίρνοντας εκ νέου διαφορά 15 πόντων (61-46) στο 25'. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Μάκη Γιατρά όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, αλλά ανεβάζοντας την ένταση στην άμυνα μείωσαν σε 64-58 λίγο πριν από το τέλος της 3ης περιόδου (67-60).

Μέχρι εκεί όμως. Η Ελλάδα υπέστη πραγματική... καθίζηση, δέχθηκε σερί 12-0 μέσα σε πέντε λεπτά και από τη στιγμή που η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +19 για το Βέλγιο (79-60) έπεσαν και οι τίτλοι τέλους στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 45-34, 67-60, 87-72

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα