Εθνική Γυναικών: Μάχη με Τσεχία για πρόκριση στα προημιτελικά

Εθνική Γυναικών: Μάχη με Τσεχία για πρόκριση στα προημιτελικά

Νίκος Καρφής
Η Ελλάδα κόντρα σε Τσεχία

bet365

H Eθνική Γυναικών κοντράρεται με την Τσεχία  (18:00, ΕΡΤ2, Novasports Prime, LIVE gazzetta) στο Eurobasket, θέλοντας πρόκριση στα προημιτελικά.

Επόμενη πρόκληση για την Εθνική Γυναικών μετά την τρίτη θέση που κατέλαβε στον όμιλο του Eurobasket μετά τη νίκη κόντρα στη Λετονία και τις ήττες από Μαυροβούνιο και Ισπανία.

Η ομάδα του Πέτρου Πρέκα θα κοντραριστεί με την Τσεχία σε νοκ-άουτ ματς (18:00, ΕΡΤ2 και Novasports Prime, LIVE Gazzetta) και ψάχνει τη μεγάλη νίκη που θα της επιτρέψει να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στη φάση των 8, περιμένει η Ουγγαρία.

Για την Ελλάδα πρώτη σκόρερ στο Eurobasket είναι η Σπανού με 17 πόντους και ακολουθεί η Φασούλα με 15.7. Στον αντίποδα ο Μπρετσίνοβα μετρά 9.7. Πρώτη στις ασίστ για την Εθνική μας η Σπανού με 4.3 ανά ματς, ενώ στα ριμπάουντ η Φασούλα έχει 9.7 και είναι τρίτη σε όλη τη διοργάνωση.

Κορυφαία θέση της Εθνικής μας σε Eurobasket ήταν το 2017 στην Τσεχία, όταν κατέλαβε την τέταρτη, ενώ το 2009 στη Λετονία τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Φέτος θέλει να γράψει ακόμα μια όμορφη σελίδα στην ιστορία της.

@Photo credits: fiba

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα