Μαρτσουλιόνις: «Έλληνες μάς πρόσφεραν χρήματα πριν από τον τελικό του 1987»!

Μαρτσουλιόνις: «Έλληνες μάς πρόσφεραν χρήματα πριν από τον τελικό του 1987»!

bet365

Ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας πριν από τον τελικό του 1987 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σοβιετική Ένωση, εξηγώντας πως ουδείς από την αποστολή της ΕΣΣΔ δεν δέχτηκε τα χρήματα που τους πρόσφεραν κάποιοι Έλληνες!

Ο βετεράνος Λιθουανός γκαρντ, ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους που έκαναν το υπερατλαντικό ταξίδι για να παίξουν στο ΝΒΑ και μέλος του Basketball Hall of Fame της FIBA παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό SkyHook όπου ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων για τον τελικό του 1987, εκεί όπου η Ελλάδα επικράτησε της Σοβιετικής Ένωσης με 103-101 κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης.

Ανέφερε, δε πως υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας από κάποιους Έλληνες που προκάλεσε σύγχυση στην αποστολή των Σοβιετικών, ξεκαθαρίζοντας πως κανείς τους δεν πήρε χρήματα.

Το επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης

- Είναι αλήθεια ότι πριν από τον τελικό του 1987, οι Έλληνες σας πρόσφεραν χρήματα και κατά πόσο αυτό σας επηρέασε;

«Ναι, είναι αλήθεια! Κάποιοι Έλληνες μας πρόσφεραν χρήματα, φυσικά κανένας δεν τα δέχτηκε! Σε κάθε περίπτωση, η πράξη από μόνη της γέμισε αμφιβολίες την ομάδα μας. Το πρόβλημα υπήρξε από τη στιγμή που δεν επικοινωνήσαμε σωστά μεταξύ μας. Αν, δηλαδή ο προπονητής μας είχε οργανώσει μια συνάντηση και μας ρωτούσε τι σκεφτόμαστε για αυτή την πρόταση, θα είχαμε συντρίψει τους Έλληνες! Αντίθετα, δεν κάναμε τίποτα, ήμασταν σε σύγχυση και χάσαμε τον τελικό. Τώρα μπορώ να αστειεύομαι ότι συμβάλαμε στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν τίποτα. Οι Έλληνες βέβαια βελτίωσαν την φήμη τους όταν φώναζαν υπέρ της Λιθουανίας στον τελικό του 1995 που χάσαμε από τη Γιουγκοσλαβία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα