Γιαννάκης: «To 1987 έκανε τους Έλληνες να πιστέψουν πως τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά»!

Γιαννάκης: «To 1987 έκανε τους Έλληνες να πιστέψουν πως τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Γιαννάκης: «To 1987 έκανε τους Έλληνες να πιστέψουν πως τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά»!

bet365

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα περάσει στην μπασκετική αιωνιότητα με την είσοδό του στο Hall of Fame και ξεχώρισε τις ιδιαίτερες στιγμές της διαδρομής του στα παρκέ, ευχαριστώντας συμπαίκτες και αντιπάλους!

Ο «Δράκος», ο οποίος θα μπει στο Hall of Fame της FIBA με την κλάση του 2021 φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Τζάμπολ» όπου αρχικώς ευχαρίστησε τους συνοδοιπόρους του σε αυτή τη διαδρομή: «Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε συμπαίκτες, προπονητές και αντιπάλους, συνεχίζω γιατί το μπάσκετ είναι η μεγάλη μου αγάπη, ήταν ευλογία που γνώρισα αυτό το παιχνίδι σε μια εποχή που κυριαρχούσε το ποδόσφαιρο!

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στις στιγμές που ξεχωρίζει: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ασημένιο μετάλλιο με την εθνική παίδων το 1975 και το πρωτάθλημα Εφήβων με τον Ιωνικό Νίκαιας. Ήμασταν μια παρέα, μια γειτονιά… Βέβαια το πιο σπουδαίο και πιο συγκλονιστικό, που έκανε τη χώρα να πιστέψει πως μπορεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά ήταν το Ευρωμπάσκετ του 1987, έδωσε δύναμη και θέληση σε όλους τους Έλληνες να πιστέψουν»!

Όταν κλήθηκε να κάνει τον απολογισμό της καριέρας του, είπε: «Προσπαθούσα να δώσω τα πάντα, αγαπούσα τους συμπαίκτες μου, αυτό ήταν το πιο σημαντικό στην πολύ ωραία διαδρομή που έχω βιώσει μέχρι σήμερα. Ο συνδυασμός της Εθνικής με τις επιτυχίες του Άρη έκαναν τους Έλληνες να αγαπήσουν το μπάσκετ. Άνδρες και γυναίκες παρακινούσαν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με το σπορ, με αποτέλεσμα να ζήσουμε στιγμές σαν το χρυσό το 2005. Τα παιδιά παρουσίασαν ένα παιχνίδι ιδιαίτερο που έγινε παράδειγμα σε όλο τον κόσμο. Η νίκη με τις ΗΠΑ ήταν επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας. Γίναμε παράδειγμα για όλο τον κόσμο! Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε… Θα προσπαθήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα «χρυσά παιδιά» του Βελιγραδίου μιλούν για τον “δράκο” της καρδιάς τους!

Top 5: Γιατί ο Παναγιώτης Γιαννάκης μπήκε στο Hall of Fame (vids)

Επίσημο: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο Hall Of Fame της FIBA! (pic)

Γιαννάκης: «Στεναχωριόμουν που ο Γκάλης δεν ήταν το ίδιο ομαδικός» (vids)

Το Gazzetta βρίσκεται στο Τόκιο και καλύπτει λεπτό προς λεπτό τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνεχής, 24ωρη ενημέρωση για το πρόγραμμα των Αγώνων, το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, αλλά και τον πίνακα των μεταλλίων όπως διαμορφώνεται μετά από κάθε τελικό. Επιπλέον, μπορείτε ανα πάσα στιγμή να δείτε τα highlights κάθε αγωνιστικής μέρας ξεχωριστά.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Gazzetta που από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, ζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Τόκιο!

NEWS FEED