Εθνική: Ο έλεγχος των διεθνών μετά και το 2ο «παράθυρο» των Προκριματικών

Εθνική: Ο έλεγχος των διεθνών μετά και το 2ο «παράθυρο» των Προκριματικών

Γιώργος Κούβαρης
Εθνική: Ο έλεγχος των διεθνών μετά και το 2ο «παράθυρο» των Προκριματικών

bet365

Η Εθνική ομάδα προκρίθηκε και μαθηματικά στο Eurobasket 2022 και το gazzetta.gr περνάει από... ακτινογραφία τους 19 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στα δύο «παράθυρα» των Προκριματικών.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Μπορεί να αγχώθηκε στην «φούσκα» του Σεράγεβο, μπορεί να μην έπαιξε καλό μπάσκετ, μπορεί να κινδύνευσε με δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, αλλά στο τέλος ήταν η ομάδα που χαμογέλασε!

Η Εθνική μας ομάδα «κλείδωσε» και μαθηματικά την παρουσία της στα τελικά του Eurobasket 2022 αφού επικράτησε της Βουλγαρίας στην παράταση και την ίδια ώρα η Βοσνία της έκανε ένα... ωραιότατο δώρο στο ματς με την Λετονία.

Βέβαια και 0/2 να έκανε σε αυτά τα παιχνίδια των Προκριματικών, δεν θα είχε χαθεί τίποτα απολύτως! Και αυτό διότι θα υπήρχε άλλη μια ευκαιρία στο 3ο και τελευταίο «παράθυρο» του Φεβρουαρίου.

Στον 8ο όμιλο που βρίσκεται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετράει τρεις νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις, εκ των οποίων τις δύο πρώτες στο «παράθυρο» του Φεβρουαρίου 2020, όταν και είχε νικήσει τη Βουλγαρία στην Πάτρα και την Βοσνία στην Τούζλα. Στη «φούσκα» του Σεράγεβο γνώρισε την ήττα από τη Λετονία αλλά απέναντι στη Βουλγαρία μπόρεσε να κάνει την ανατροπή και δια χειρός Αθηναίου να πάρει την μεγάλη πρόκριση.

Σε αυτά τα δύο «παράθυρα» ο Θανάσης Σκουρτόπουλος χρησιμοποίησε 19 παίκτες στο σύνολο, εκ των οποίων οι έξι αγωνίστηκαν και στα τέσσερα ματς των Προκριματικών. Συγκεκριμένα οι «πιστοί» των Προκριματικών ήταν οι Μαργαρίτης, Μάντζαρης, Καββαδάς, Δημήτρης Αγραβάνης, Σκορδίλης και Κατσίβελης, ενώ σε τρία παιχνίδια αγωνίστηκε ο Γιάννης Αγραβάνης.

Από δύο συμμετοχές μέτρησαν οι Αθηναίου, Μποχωρίδης, Γιαννόπουλος, Λαρεντζάκης, Κασελάκης, Λούντζης, Γκίκας και Σαλούστρος, ενώ σ' ένα ματς πήραν χρόνο συμμετοχής οι Χρυσικόπουλος, Κακλαμανάκης, Τσαϊρέλης και Φλιώνης, με τον τελευταίο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στο τελευταίο παιχνίδι με την Βουλγαρία.

Όσον αφορά τον μέσο όρο πόντων, εκείνοι που πήραν τον... άτυπο τίτλο του πρώτου σκόρερ ήταν οι Αθηναίου και Μποχωρίδης, οι οποίοι είχαν από 13,5 πόντους κατά μέσο όρο. Ο μεν Αθηναίου πήρε την κατάσταση στα χέρια του κόντρα στη Βουλγαρία με 21 πόντους και 6/9 τρίποντα, ενώ ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν ο καλύτερος της Εθνικής στο πρώτο ματς κόντρα στους Βούλγαρους έχοντας 19 πόντους με 3/4 τρίποντα και 5 ασίστ. Ακολούθησαν οι Χρυσικόπουλος (13π. σε ένα ματς), Δημήτρης Αγραβάνης (11,8π.) και Λαρεντζάκης (11π., σε δύο ματς)

Ο Κακλαμανάκης είχε τον καλύτερο μέσο όρο στα ριμπάουντ χάρη στα 8 που μάζεψε στο τελευταίο ματς της Εθνικής και στο μοναδικό που πήρε μέρος, την ώρα που οι Δημήτρης Αγραβάνης (6ριμπ. μ.ο.) και Μαργαρίτης (5,3π. μ.ο.) ήταν οι πιο σταθεροί στη μάχη των αιθέρων και στα τέσσερα ματς που αγωνίστηκαν.

Η στατιστική απεικόνιση της Εθνικής στα τέσσερα ματς των προκριματικών

 

Τελευταία Νέα