ΕΟΚ: Οι ημερομηνίες που θα κρίνουν τις εκλογές!

ΕΟΚ: Οι ημερομηνίες που θα κρίνουν τις εκλογές!

bet365

Το gazzetta.gr «φωτίζει» τα τέσσερα επόμενα βήματα πριν την τέλεση των στοιχειωμένων αρχαιρεσιών της ομοσπονδίας. Πως μπορεί να εκπέσει και πάλι η προσωρινή διοίκηση και τι ισχύει με το άνοιγμα του μητρώου.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου να απορρίψει το αίτημα του υποψηφίου προέδρου Βαγγέλη Λιόλιου (ζήτησε αντικατάσταση των κ.κ. Βασιλακόπουλου και Γολέμη από την μία εκ των δύο προσωρινών διοικήσεων), μπορεί να παρέτεινε το χάος της ακυβερνησίας στο ελληνικό μπάσκετ, ωστόσο, η φράση που ταιριάζει περισσότερο στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, είναι το «πολύ κακό για το τίποτε»!

Και αυτό γιατί η προσωρινή διοίκηση Βασιλακόπουλου, έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να διεξάγει εκλογές στις 30 Μαΐου, οπότε είναι υποχρεωμένη να κινηθεί μέσα σε στενά και συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια, έτσι ώστε να αποφύγει την έκπτωσή της.

Ποιες είναι οι καταληκτικές ημερομηνίες-κλειδιά

  • Πέμπτη 15 Απριλίου: Σύμφωνα με το άρθρο 5 (παράγραφος 3) του Νόμου 4726/2020, η πρόσκληση για την Γενική Συνέλευση (δηλαδή κατ' ουσίαν η προκήρυξη των εκλογών) πρέπει να δημοσιευτεί 45 πλήρεις ημέρες πριν την διεξαγωγή της. Αν έως τότε, η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ, δεν προκηρύξει επίσημα εκλογές, τότε αυτομάτως – με ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο – κηρύσσεται έκπτωτη και ο δικαστής την αντικαθιστά με νέα σύνθεση.
  • Τρίτη 20 Απριλίου: Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, το Δ.Σ. οφείλει να καταρτίσει και να υποβάλλει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τον (εκλογικό) κατάλογο των σωματείων, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην Γενική Συνέλευση, το αργότερο μέχρι και 40 μέρες πριν την διεξαγωγή της.

Σημαντική υποσημείωση: Ο εκλογικός κατάλογος έχει ήδη επικυρωθεί μία φορά από την Γ.Γ.Α. και αφορά σε 512 σωματεία. Το μητρώο παραμένει κλειστό και θα ανοίξει για εγγραφή νέων σωματείων (μέχρι τις 31/08), που όμως δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου και συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση.

  • Σάββατο 15 Μαΐου: Το αργότερο 15 πλήρεις ημέρες πριν από την Γενική Συνέλευση, η ΓΓΑ πρέπει να έχει απαντήσει εγγράφως περί της επικύρωσης ή μη του καταλόγου, αλλιώς θεωρείται ότι ο κατάλογος έχει επικυρωθεί. Σε περίπτωση που ο κατάλογος δεν συμφωνεί με το μητρώο, η προσωρινή διοίκηση είναι υποχρεωμένη να τον αναμορφώσει.
  • Πέμπτη 20 Μαΐου: Δέκα τουλάχιστον πλήρεις μέρες πριν από την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, το Δ.Σ. οφείλει να εγκρίνει τις υποψηφιότητες των προσώπων στο κοινό ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη του προέδρου και των υπολοίπων μελών της νέας διοίκησης που θα προκύψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

EOK: Παραμένουν στην προσωρινή διοίκηση οι Βασιλακόπουλος και Γολέμης!

ΕΟΚ: «Η νόμιμη προσωρινή διοίκηση υπό τον Βασιλακόπουλο συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της»

Παπανικολάου: «Η νόμιμη Διοίκηση δικαιώθηκε, ζητούμε την καθολική συσπείρωση των δυνάμεων του Μπάσκετ»

 

Τελευταία Νέα