Βασιλακόπουλος: «Η νέα διοίκηση δεν έχει καμία υποχρέωση στον Πιτίνο»

Gazzetta team
Βασιλακόπουλος: «Η νέα διοίκηση δεν έχει καμία υποχρέωση στον Πιτίνο»

bet365

Ό Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για τις επικείμενες εκλογές στην ΕΟΚ, τους υποψήφιους προέδρους, για την «κυβερνητική παρέμβαση», ενώ για τον Ρικ Πιτίνο εξήγησε ότι η επόμενη διοίκηση δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντί του!
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επανέλαβε αρκετές φορές τη φράση «άλλο το παίζω και άλλο τα διοικώ», αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές - την αναβολή τους χαρακτήρισε παράνομη ο Παναγιώτης Φασούλας - και στους υποψήφιους προέδρους. Παράλληλα, μιλώντας στον Over FM, τόνισε ότι η ιστορία του δεν μπορεί να αμαυρωθεί. Παράλληλα, τόνισε ότι η επόμενη διοίκηση δεν έχει καμία υποχρέωση στον Ρικ Πιτίνο.

Για την απόφασή του να αποσυρθεί από την ομοσπονδία:

«Από όταν ήμουν φοιτητής ασχολούμουν με τα κοινά. Αισθάνομαι μια χαρά. Ο χρόνος είναι χρόνος και έχω πλέον κουραστεί ψυχολογικά. Πρέπει να βγουν νέα παιδιά αν και πάντα είχαμε νέους στην ομάδα μας. Εδώ θέλω να τονίσω πως είναι άλλο το παίζω και άλλο τα διοικώ. Είναι άλλο το ασκούμαι και άλλο το γυμνάζομαι. Είναι τελείως διαφορετικές έννοιες που τις έχουμε μπερδέψει στην Ελλάδα και κάποιες φόρες τεχνηέντως. Δε δέχομαι το τέλος της διαδρομής μου, της ιστορικής διαδρομής μου, να αμαυρωθεί από κάποιους. Αυτός είναι ο λόγος που δε θα συνεχίσω. Είναι δίκη αυτή η άποψη και όχι ο νόμος. Αλλιώς θα αντιδρούσα. Δεν έχω ανάγκη να μείνω ακόμα ένα μήνα».

Για τα λεγόμενα σωματεία «σφραγίδες»:

«Εγώ προκαλώ δημοσιά από τα 965 σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ομοσπονδίας, διότι αυτό είναι το κανονικό, να βρούνε ένα που να είναι σφραγίδα. Εγώ έχω πάρει μέχρι και 800 ψήφους. Δεν ισχύει ότι είναι κοντά στα 500 τα σωματεία. Είναι πολύ περισσότερα. Ορισμένα μάλιστα δεν ερχόντουσαν να ψηφήσουν».

Για τις «παρεμβάσεις» της κυβέρνησης στις ομοσπονδίες:

«Η κυβερνητική παρέμβαση είναι θηριώδης. Πρώτη φορά βλέπω μέλη της κυβέρνησης να ανακατεύονται στις ομοσπονδίες . Εχθές είδα για παράδειγμα επενέβησαν στο τένις και αναβληθήκαν οι εκλογές. Πράγματα τα οποία είναι τραγελαφικά. Εμείς που υπηρετήσαμε τα σπορ επί δεκαετίες νιώθουμε μόνο λύπη».

Για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών:

«Εμείς ζητήσαμε να μας δώσουν το Ολυμπιακό Στάδιο. Εμείς θέλαμε να παρευρεθούν 1000-1500 άτομα σε ένα μεγάλο στάδιο άλλα μας το αρνήθηκαν. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν τα μέτρα. Γιατί θα έπρεπε όμως να γίνουν τώρα οι εκλογές που ο κόσμος έχει άλλα προβλήματα; Και να γίνουν μεσώ ηλεκτρονικής διαδικασίας. Δεν μπορεί να γίνει έτσι συνέλευση. Χωρίς να ανταλλάζεις απόψεις. Το αδιάβλητο πως προστατεύεται έτσι; Γιατί πρέπει πάντα να λέμε ότι άλλου γίνεται έτσι; Ας λένε οι άλλοι ότι γίνεται σε εμάς σωστά».

Για την επόμενη ημέρα στην ομοσπονδία:

«Πρέπει να είσαι μέρος του σωματείου για να ψηφίσεις. Τώρα τους έπιασε ο πόνος στην κυβέρνηση. Στην πρώτη Απρίλη δε θα μείνει ακυβέρνητο το ελληνικό μπάσκετ. Είναι 6ο στον κόσμο με την παγκόσμια αξιολογική και 3ο στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει άλλο άθλημα που να είναι τόσο ψηλά».

Για τους υποψηφίους για την προεδρία:

«Άλλο το διοικώ και άλλο το αθλούμαι. Δεν με αφορούν οι υποψήφιοι. Καλή επιτυχία τους εύχομαι. Από που προκύπτει ο τεχνοκράτης που γράφετε όλοι. Εγώ δε λέω ότι είναι ασύμβατο κάποιος που είναι επιχειρηματίας να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Άπλα δεν είναι το μόνο που χρειάζεται».

Για την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια σαν πρόεδρος:

«Γιατί πρέπει αν επικεντρώνεστε στα λάθη και όχι στις επιτυχίες; Υπάρχει το ελληνικό μπάσκετ και κανένας δεν επικεντρώνεται σε αυτό. Γι’ αυτό έχουμε γεμίσει στις μικρότερες ομάδες με πολλούς ξένους, Δεν χρειάζομαι αυτοκριτική. Την κάνετε εσείς και τη δέχομαι εγώ. Το ελληνικό μπάσκετ είναι πανίσχυρο. Ως εκπρόσωπος του ελληνικού μπάσκετ και χρονιά στην FIBA σας το λέω. Και σε επίπεδο βάσης έχει τεράστιες επιτυχίες. Δυστυχώς όταν η βάση δεν εκφράζεται με την κορυφή έχουμε πρόβλημα. Άλλο το ελληνικό μπάσκετ και άλλο το ελληνικό πρωτάθλημα. Το ελληνικό μπάσκετ δεν έχει καταρρεύσει».

Για το αν θα συμμετέχει με τα κοινά του μπάσκετ την επόμενη ημέρα:

«Πάντα ήμουν μπροστά και έλεγα τη γνώμη μου δημοσιά και γι’ αυτό πάντα είχα αντιπάλους. Αν χρειαστεί θα πω πάλι τη γνώμη μου. Ελπίζω να μην χρειαστεί. Δε θέλω να με ρωτάνε τη γνώμη μου. Αν μου ζητηθεί να βοηθήσω κάπως θα το κάνω».

Για τη νομοθεσία με το ηλικιακό όριο:

«Με ενόχλησε το όριο ηλικίας. Δεν καταλαβαίνω από που προέκυψε αυτό. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος είναι πάνω από 80 χρονών. Για να κάνεις τον διοικητικό παράγοντα πρέπει να έχει εξασφαλίσει την οικονομική σου θέση. Δεν πρέπει να εξαρτάσαι από τον αθλητισμό».

Για τον Ρικ Πιτίνο:

«Ο άνθρωπος κάθε μέρα παίρνει τηλέφωνο και ενδιαφέρεται. Από που προκύπτει όλη αυτή η ιστορία. Δεν έχει καμία υποχρέωση στον Πιτίνο η επόμενη διοίκηση. Δε θέλω να υποχρεώνω καμία άλλη διοίκηση».

Για τη διαιτησία στην Ελλάδα:

«Σε ποιο μέρος του κόσμου είναι ακριβοδίκαιη η διαιτησία. Ο Ολυμπιακός έχει θέση στην πρώτη κατηγορία και έχω πει πως πρέπει να βρει τρόπο να γυρίσει στην Α’ εθνική κατηγορία».

Για την παρακαταθήκη του στο μπάσκετ:

«Ιστορικά ότι έχω κάνει έχει καταγράφει. Θα ήθελα τουλάχιστον να γνωρίζουν και να ακολουθούν την πορεία μου. Ο Βασιλακόπουλος ήταν ένας κοινός άνθρωπος με μεγάλη οικογένεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα