Παπανικολάου: «Καλώ τους συνυποψήφιους μου για τη συζήτηση 9 ερωτημάτων»

Gazzetta team
Παπανικολάου: «Καλώ τους συνυποψήφιους μου για τη συζήτηση 9 ερωτημάτων»

bet365

Ο Άγγελος Παπανικολάου, υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, έκανε κάλεσμα στους συνυποψήφιους του για τη συζήτηση 9 ερωτημάτων.

Ο Άγγελος Παπανικολάου είναι καρδιολόγος, μέλος της Επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΟΚ και έχει δραστηριοποιηθεί παραγοντικά με την ομάδα του Μεσολογγίου. Είναι ο 3ος που κατέθεσε υποψηφιότητα μετά τον Παναγιώτη Φασούλα και τον Βαγγέλη Λιόλιο, με τις εκλογές της ΕΟΚ να έχουν πλέον μετατεθεί για τις 23 Μαίου. Εκλογές που θα έπρεπε να είχαν γίνει από το περασμένο Φθινόπωρο, αλλά λόγω πανδημίας, αλλά και της τελευταίας δικαστικής απόφασης έχουν αναβληθεί ήδη συνολικά 3 φορές.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ με ιδιαίτερη ανησυχία και άκρατο προβληματισμό προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων και παραπλάνησης του εκλογικού και όχι, σώματος. Διαπιστώνω μετά λύπης μου άσκηση ψυχολογικής πίεσης από ελάχιστους, ευτυχώς, υποψήφιους συμβούλους προς παράγοντες συλλόγων για την απόφασή τους να διεκδικήσουν και να επιτύχουν, εν τέλει, ένα δίκαιο αίτημα: Τη συμμετοχή τους στις εκλογές της ΕΟΚ. Με ένα απολύτως νόμιμο και ξεκάθαρο τρόπο: Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Αντί, λοιπόν, να αποδεχθούμε τις έννοιες:

  • Της Ελευθερίας…
  • Των Συνταγματικών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων…
  • Της αναγνώρισης και της άλλης άποψης…
  • Της Συμμετοχικής Δημοκρατίας…
  • Της πίστης στους Θεσμούς…

ορισμένοι υποψήφιοι σύμβουλοι καταφεύγουν σε τεχνάσματα ψυχολογικών πιέσεων και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και κατ’ επέκταση και του εκλογικού σώματος. Καλώ και προσκαλώ τους συνυποψήφιους προέδρους να πάρουμε δημοσίως θέση επί της αρχής σε καίρια όσο και ουσιώδη ερωτήματα όπως:

1. Τασσόμαστε υπέρ μιας ανοιχτής Αθλητικής κοινωνίας ή της συρρίκνωσης αυτής;

2. Τασσόμαστε υπέρ της συμμετοχικής δημοκρατίας ή της αφαίρεσης λόγου και ψήφου;

3. Σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων των συλλόγων ή μόνο όσων μας υποστηρίζουν;

4. Δεσμευόμαστε για την τήρηση των αποφάσεων από πλευράς των Θεσμών ή όσων μας συμφέρουν;

5. Δεσμευόμαστε για την τήρηση των αποφάσεων από πλευράς της Ελληνικής Δικαιοσύνης;

6. Επιζητούμε τον ελεύθερο και ανοιχτό διάλογο ή τη φίμωση;

7. Χαρακτηρίζουμε τα σωματεία που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΕΟΚ ως «σωματεία – σφραγίδες»;

8. Αποφασίζουμε τα σωματεία που δεν θα μετέχουν στις εκλογές, διότι απλά δεν πρόλαβαν να καταθέσουν όλα τα δικαιολογητικά στο Μητρώο το οποίο, παρεμπιπτόντως, παραμένει και θα παραμείνει ανοικτό για αρκετούς μήνες ακόμα, να τα αποβάλλουμε από τα εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα;

9. Και εν κατακλείδι, μήπως η «αφωνία», το «λουκέτο», η διάλυση των συλλόγων και η συρρίκνωση του εκλογικού σώματος αποτελούν την πραγματική «ταφόπλακα» του Ελληνικού μπάσκετ;

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα αποτελούν τον «ακρογωνιαίο λίθο» της δημοκρατικής αντίληψης και λειτουργίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και πρέπει να απαντηθούν πέρα και πάνω από οποιοδήποτε πρόγραμμα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.