ΕΚΑΣΚ: Ως μη γενόμενα τα πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών

Gazzetta team
ΕΚΑΣΚ: Ως μη γενόμενα τα πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών

bet365

Η Ένωση κρητικού μπάσκετ αποφάσισε να μα ακυρωθούν τα πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών και να γίνουν μόνο αυτά των μικρών ηλικιών.

Το αβάσταχτο κόστος των τεστ για τον κορονοϊό και η απαγόρευση χρησιμοποίησης των self test που χρησιμοποιούν και οι μαθητές στα σχολεία, υποχρέωσαν την Ενωση κρητικού μπάσκετ να ακυρώσει τα πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών.

Η ανακοίνωση αναφέρει, «Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., στη συνεδρίαση της 10/5/2021, με αφορμή την ΚΥΑ που εκδόθηκε από τη Γ.Γ.Α. στις 8/5/21, αποφάσισε τα εξής :

  • Εκφράζει δημόσια την έντονη διαμαρτυρία του για τους όρους που αναφέρονται στην ΚΥΑ (παρ. 6) αναφορικά με τα εβδομαδιαία τεστ (rapid ή PCR) με το δεδομένο ότι το κόστος διενέργειας των εν λόγω τεστ είναι δυσβάστακτο για τα σωματεία ή τους γονείς των αθλητών- τριών.

Προτείνει στην επιτροπή λοιμωξιολόγων να θεωρείται ικανοποιητική η προσκόμιση του self-test από τους αθλητές και τους προπονητές.

  • Θεωρεί την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ως μη γινόμενη (τα σωματεία παραμένουν ως ήταν στις κατηγορίες στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022).

Για τα τμήματα που έχουν Πανελλήνιο ενδιαφέρον (παίδες – έφηβοι- κορασίδες – νεανίδες), το Δ.Σ. αποφάσισε τη διενέργεια Τουρνουά ειδικών συνθηκών, με μόνο σκοπό την ανάδειξη πρωταθλητή, προκειμένου να λάβει μέρος στην προκριματική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

Υπ’ αυτή την έννοια, παρακαλούνται τα σωματεία, να αποστείλουν στην Ένωση, δήλωση συμμετοχής, μέχρι τη Δεύτερα 17/5/2021 (καταληκτική ημερομηνία), προκειμένου να καταρτιστεί ο τρόπος διεξαγωγής των Τουρνουά ( ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων)».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα