Καλαϊτζάκης: «Γράφουμε μια καινούργια σελίδα»

Βασίλης Σκουντής
Καλαϊτζάκης: «Γράφουμε μια καινούργια σελίδα»

bet365

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και μέλος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings Γιάννης Καλαϊτζάκης εξηγεί στο gazzetta.gr τη διαδικασία ιχνηλάτησης στη νέα πορεία της ομάδας, μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη και την απόφαση της εθελουσίας εξόδου από το κάδρο των εθνικών κατηγοριών.

Για το μπάσκετ του Ρεθύμνου οι δείκτες του ρολογιού μένουν σταματημένοι στα τέλη Ιουνίου, όταν ο Κωστής Ζομπανάκης ανακοίνωσε την απόφαση του να αποστασιοποιηθεί από την ομάδα με τις τύχες της οποίας συμπορευόταν επί δώδεκα συναπτά έτη...

Και τώρα τι; Αυτό είναι όντως ένα καλό ερώτημα, καθώς στους δυο μήνες που πέρασαν από εκείνη τη δραματική ανακοίνωση της αποχώρησης του προέδρου, μεγαλομετόχου και χορηγού, η ομάδα του Ρεθύμνου βρίσκεται στη φάση της ιχνηλάτησης της καινούργιας ρότας της.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ, Γιάννης Καλαϊτζάκης βλέπει τα παιδιά των τμημάτων υποδομής του συλλόγου να επιστρέφουν στο γήπεδο και ατενίζει προς το μέλλον. «Αυτά τα παιδιά θα είναι το μέλλον της ομάδας στην επανεκκίνηση που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε, ανοίγοντας τη νέα σελίδα από την τοπική κατηγορία του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ» τονίζει σε συνέντευξη του στο gazzetta.gr.

Και εξηγεί: «Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτό είναι το πλάνο της επανεκκίνησης το οποίο θα ακολουθήσουμε. Πριν από περίπου δύο μήνες, πραγματοποιήσαμε μία ανοιχτή συνάντηση με τον κόσμο της πόλης μας και με εκείνους που αγαπούν την ομάδα. Κάναμε έναν μεγάλο κύκλο επαφών, όλο αυτό το διάστημα, με το ενδιαφέρον του κόσμου να είναι συγκινητικό, ωστόσο οι προϋποθέσεις ώστε να παίξει η ομάδα στη Β’ Εθνική δεν μπόρεσαν να καλυφθούν. Ο κόσμος ήταν πιεστικός, αλλά οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία δεν συμβάλλουν ώστε να διατηρήσουμε την ομάδα στο πλαίσιο των εθνικών κατηγοριών».

-Σε τι συνίστανται ως επί το πλείστον αυτές οι δυσκολίες που αποθαρρύνουν τη διοίκηση από τη συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική;

«Από την πρώτη στιγμή διαφαινόταν ότι οι πιθανότητες να συμβεί αυτό ήταν περιορισμένες, εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης που ισχύει όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά σε όλο το αθλητικό σύστημα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον χορηγίες, ο κόσμος δυσκολεύεται πολύ, δεν ξέρουμε αν θα επιτραπεί η παρουσία κόσμου στις εξέδρες και ως εκ τούτου τι θα γίνει με τα εισιτήρια, τις διαφημιστικές πινακίδες και όλο το φάσμα των εσόδων. Εμείς εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα και για αυτό απευθύναμε δημόσια πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο και προς όποιον διαθέτει την οικονομική δυνατότητα ή έχει εξασφαλίσει χορηγίες και θέλει να αναλάβει την ομάδα. Αφήσαμε την πόρτα ανοιχτή, χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση. Κανένας δεν μας απάντησε, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και κανείς δεν προσφέρθηκε. Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική κίνηση που να μας δίνει το δικαίωμα της ελπίδας, ότι δηλαδή κάποιοι μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος. Γι’ αυτόν τον λόγο, αισθανόμαστε ότι η προσπάθεια αυτή εξαντλήθηκε».

-Πώς διαμορφώνεται λοιπόν η επόμενη ημέρα της ομάδας;

«Εμείς, η διοίκηση του Ερασιτέχνη, συναισθανόμενοι την ευθύνη της όλης κατάστασης, αποφασίσαμε ότι θα προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Επιστρέφουμε στο τοπικό πρωτάθλημα, δίνοντας έμφαση στην παραγωγική διαδικασία, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να στηρίζουμε όλες τις εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις, και το πρωτοποριακό πρόγραμμα ASSIST. Σε αυτές τις δράσεις έχουμε την υποστήριξη του Κωστή Ζομπανάκη, ο οποίος είχε εκδηλώσει από την αρχή το ενδιαφέρον του για να συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στο μπάσκετ και στο Ρέθυμνο, ακόμα και στις μικρές κατηγορίες, μέσα από αυτή την παραγωγική διαδικασία. Τα συνεχίζουμε όλα αυτά με τη μεγαλύτερη δυνατή φροντίδα, άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από την παραμονή του Δημήτρη Μητρόπουλου, του Γιώργου Κούμουλου, του Χρήστου Μαραυγάκη και όλων των υπολοίπων μελών του προπονητικού επιτελείου. Ουσιαστικά, κυρίαρχος στόχος της ομάδας θα είναι η ανάδειξη των ταλέντων του Ρεθύμνου, λειτουργώντας σε επαγγελματικά πρότυπα. Δουλεύουμε με τους προπονητές σε αυτό το επίπεδο και δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό να δημιουργήσουμε μία ομάδα με βετεράνους. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά του εφηβικού τμήματος, να τα στηρίξουμε και να τα προστατεύσουμε κιόλας, πλαισιώνοντας τα με κάποιους εμπειρότερους παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας και από φοιτητές του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου».

-Ποιες προοπτικές υπάρχουν σχετικά με την υπόθεση της ανακαίνισης του γηπέδου, για την οποία έκανε λόγο και ο κ. Ζομπανάκης;

«Αυτός ο στόχος παραμένει ζωντανός ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και το κλίμα, εφόσον η κατάσταση στη χώρα μας επανέλθει σε μία κανονικότητα. Τι εννοώ; Είτε παρόντος και πάλι του Κωστή Ζομπανάκη, είτε με άλλους επενδυτές, εφόσον δεν ενδιαφερθεί ο ίδιος, επιθυμούμε και θα επιδιώξουμε μελλοντικά να επανέλθουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ασφαλώς, χρωστάμε ευγνωμοσύνη στον κ. Ζομπανάκη για όλα όσα πρόσφερε, κρατώντας ζωντανό το όνειρο για δώδεκα ολόκληρα χρόνια, ενώ αποχώρησε χωρίς να αφήσει καμία οικονομική εκκρεμότητα. Θα ήταν ευχής έργο για εμάς και για ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ να επιστρέψει στα δρώμενα της ομάδας και να την οδηγήσει εκεί όπου αξίζει να βρίσκεται. Στην παρούσα φάση ο πρωταρχικός στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε ένα καινούργιο σκηνικό δίνοντας την ευκαιρία στα νέα παιδιά ώστε να εξελιχθούν σε αυριανούς πρωταγωνιστές».

 

Τελευταία Νέα