Μεγάλη συμφωνία του BCL για τα τηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα

Gazzetta team
Μεγάλη συμφωνία του BCL για τα τηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα

bet365

Το BCL ανακοίνωσε επισήμως την έναρξη της συνεργασίας του με τη Sportfive, μια από τις κορυφαίες εταιρείες μάρκετινγκ και τηλεοπτικών δικαιωμάτων στον κόσμο.

Το Basketball Champions League εξελίσσεται με σταθερά βήματα και προς αυτή την κατεύθυνση ήλθε σε συμφωνία με τη Sportfive, μια από τις κορυφαίες εταιρείες όσον αφορά στην πώληση και διαχείριση εμπορικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Μετά από την επίτευξη της συμφωνίας, ο CEO του BCL, Πατρίκ Κομνηνός ανέφερε στη βρετανική ιστοσελίδα sportbusiness:

«Μετά τα πρώτα πέντε χρόνια της διοργάνωσής μας, είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουν και να επανακαθορίσουμε την προσέγγισή μας σε ό,τι αγορά σε εμπορικά ζητήματα του BCL. Και τώρα έχουμε την ευκαιρία για αυτή την ολιστική και συμπαγή προσέγγιση με ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία στην αγορά. Με αυτή την συμφωνία έχουμε την ευκαιρία να πατήσουμε πάνω στα βασικά δίκτυα παραγωγής πόρων, είτε στον εμπορικό, είτε στο τηλεοπτικό τοπίο. Ξέρουμε καλά ότι τα Media και οι χορηγίες βαδίζουν χέρι χέρι και η στρατηγική για την προσέλκυση χορηγών είναι άμεσα επηρεαζόμενη από τις πωλήσεις στα Media.

Με βάση την αξιολόγηση που μας οδήγησε στην επιλογή της Sportfive, θεωρούμε ήταν το λογικό επόμενο βήμα που έπρεπε να κάνουμε από τη στιγμή που έχουμε στο πλευρό μας κάποιους πολύ σημαντικούς συνεργάτες. Η συνεργασία έγινε για να διερευνήσουμε τις ευκαιρίες που προκύπτουν, αλλά αυτό που βλέπουν οι άνθρωποι είναι η μεγάλη δυναμική που υπάρχει στο τοπίο του διασυλλογικού μπάσκετ στην Ευρώπη. Ετσι έπρεπε να ξανακάνουμε μία αξιολόγηση για να δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε και που θέλουμε να πάμε. Πλέον η αγορά ξέρει πως είτε για τα τηλεοπτικά, είτε για τα χορηγικά πρέπει να μιλήσει, ή να απευθυνθεί σε μία οντότητα και όχι σε περισσότερες. Είναι μία στρατηγική κίνηση που θα επιτρέψει την μεγιστοποίηση των εμπορικών εσόδων».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.