ΑΕΚ - Χαποέλ Χολόν 100-96: Μία λαμπάδα στον Λάνγκφορντ! (vid)

ΑΕΚ - Χαποέλ Χολόν 100-96: Μία λαμπάδα στον Λάνγκφορντ! (vid)

bet365

Ο Κιθ Λάνγκφορντ πήρε την ΑΕΚ (1-0) από το... χέρι και την οδήγησε, με 30 πόντους και τρία (!) μεγάλα τρίποντα, στην πρώτη νίκη της στο BCL κόντρα στη Χαποέλ Χολόν (0-1).

Δεν είναι αστείο. Μα ο Κιθ Λάνγκφορντ το κάνει να φαίνεται ως τέτοιο. Κάθε σουτ είναι μία... μαχαιριά στον αντίπαλο. Και όταν βρεθεί στη νύχτα του, είναι ασταμάτητος.

Αυτό συνέβη στο κλειστό «Νίκος Γκάλης», με τον Λάνγκφορντ όχι μόνο να πετυχαίνει 30 πόντους, αλλά να έχει τα τρία τελευταία τρίποντα της ΑΕΚ.

Την... κουβάλησε στο σκορ, τη στιγμή που η Χάποελ Χολόν του Στέφανου Δέδα, έδειχνε ικανή να πάρει το «διπλό» στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Basketball Champions League.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ εμφανισε δύο πρόσωπα. Αυτό που ξεχείλιζε από σιγουριά, την έφερε μπροστά στο σκορ με 19-7. Εξαιρετική άμυνα, σωστές επιλογές στην επίθεση.

Μετά ήρθε η αμφισβήτηση. Η Χαποέλ φρόντισε να της βάλει τον παράγοντα... φόβο.

Ολικό μπλακ άουτ και οι Ισραηλινοί κατάφεραν όχι μόνο να... ροκανίσουν τη διαφορά (24-24), αλλά να περάσουν μπροστά ακόμη και με 11 πόντους (38-27)!

Όταν πια η ΑΕΚ κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, ξεκίνησε μία αλληλουχία εναλλαγής του σκορ.

Η όποια κράτησε για το υπόλοιπο του αγώνα. Μία η ΑΕΚ οδηγούσε το σκορ, μία η Χαποέλ. Και καμία ομάδα, όσο και αν το ήθελε, δεν μπορούσε να ξεφύγει.

Και ενώ ο Χάρις (27π.) αποτελούσε το... βαρόμετρο του αγώνα και τον λόγο για τον οποίο η Χαποέλ ήταν στη διεκδίκηση του αγώνα, ήρθε ο Λάνγκφορντ.

Οι κρίσιμες τελευταίες επιθέσεις πέρασαν από τα χέρια του. Και η μπάλα κατέληξε γλυκά και βασανιστικά στο αντίπαλο καλάθι.

Τρίποντο για το 92-88. Τρίποντο για το 95-90 και τρίποντο για το 98-94. Την ώρα που η Χαποέλ δεν παρατούσε τον αγώνα.

Ακόμη και στο φινάλε επιχείρησε να κάνει... ζημιά, αλλά δεν υπήρχε χρόνος.

Η διαιτησία προκάλεσε εκνευρισμό στην ΑΕΚ. Δεν είναι τυχαίο οτι οι παίκτες της και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου χρεώθηκαν δύο τεχνικές ποινές.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Δεν υπάρχει αμφιβήτηση σε αυτό. Ο Κιθ Λάνγκφορντ. Τριάντα πόντοι, τρία μεγάλα τρίποντα και το ροζ φύλλο στην ΑΕΚ με την υπογραφή του Αμερικανού.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Μάρκους Σλότερ μπορεί να είχε μόλις 4 πόντους και να αδικούμε τόσο τον Μορέιρα, όσο και τον Γκίκα (που του βγήκαν τα.. συκώτια στην άμυνα), αλλά ο Αμερικανός σέντερ είχε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του σκορ. Δύο κρίσιμα κλεψίματα στα τελευταία λεπτά έδωσαν πνοή στην ΑΕΚ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο... κλήρος πέφτει στον Ρίτσαρντ Χάουελ. Ήταν αυτός που υστέρησε περισσότερο στο σφιχτό ροτέισον που έκανε ο Δέδας. Πέντε πόντοι με 2/7 σουτ σε 18 λεπτά στο παρκέ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Η Χαποέλ έφυγε με διαφορά 11 πόντων στα μέσα της 2ης περιόδου, αλλά η ΑΕΚ δεν... πελάγωσε. Μέχρι το φινάλε του πρώτο ημιχρόνου, είχε καταφέρε να επιστρέψει, να μείνει μέσα στο παιχνίδι και τελικά να το κερδίσει.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Χάρις μπορεί να μην το πρώτο μπόι, αλλά το κάρφωμα που έκανε, μέσα απ' την άμυνα της ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακό. Σηκώθηκε αρκετά ψηλά και με την απαραίτητη χάρη, τελείωσε τη φάση.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Χαποέλ το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, όταν και βρέθηκε να χάνει με 12 πόντους διαφορά. Η ΑΕΚ όλο το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο. Κακή στην άμυνα, έχασε την υπομονή της στην επίθεση και απώλεσε τη συγκέντρωσή της, εξαιτίας των σφυριγμάτων των διαιτητών.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 50-52, 75-76, 100-96.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα