Φελντέιν: «Έφυγα, για να μην αποδυναμωθεί οικονομικά η Χάποελ»

Gazzetta team
Φελντέιν: «Έφυγα, για να μην αποδυναμωθεί οικονομικά η Χάποελ»

bet365

Ο Τζέιμς Φελντέιν εξήγησε τους λόγους που αποχώρησε από την Χάποελ Ιερουσαλήμ, παρόλο που είχε συμβόλαιο μέχρι το 2021.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού αποτελεί παρελθόν από την ομάδα του Ισραήλ και σε συνέντευξη στο «Sport 5» εξήγησε τους λόγους, ρίχνοντας την ευθύνη στην πανδημία.

«Η κατάσταση με τον κορονοϊό άλλαξε τα πάντα. Το συμβόλαιό μου για την επόμενη σεζόν ήταν πολύ υψηλό και η ομάδα θα δυσκολευόταν, δεδομένης και της κατάστασης. Δεν ήθελα να τους βάλω σε μια κατάσταση που θα έπρεπε να τιμήσουν το συμβόλαιο και μετά να μην μπορούν να πληρώσουν άλλους παίκτες, με την ομάδα να μην έχει ισορροπία και να είναι πιο αδύναμη. Καταλαβαίνω την κατάσταση.

Όλα ήταν στον "αέρα" τις τελευταίες εβδομάδες. Ξέρω πως ο Γκάι Χάρελ δουλεύει πολύ σκληρά, για να φέρει επενδυτές και κεφάλαια για τη νέα σεζόν και κάτι μέσα μου δεν ήθελε να πιστέψει ότι θα συμβεί αυτό (ότι θα φύγει).

Είμαι σίγουρος πως αν δεν συνέβαινε ο κορονοϊός, θα έμενα στην ομάδα, επειδή θα συνέχιζε να απολαμβάνει οικονομική επιτυχία και θα μπορούσε να με πληρώσει, όπως και άλλους παίκτες υψηλού επιπέδου. Ήμουν πρόθυμος να δεχθώ μείωση, αλλά αυτό δεν θα βοηθούσε την ομάδα μακροπρόθεσμα.

Δεν έχω ούτε μια κακιά λέξη να πω για την Χάποελ. Όλο το διάστημα που ήμουν εδώ, ό,τι ζήτησα, ό,τι ήθελα, όλοι έκαναν τα πάντα για να νιώσω σαν στο σπίτι μου. Είμαι σίγουρος πως δεν επηρεάστηκε μόνο η Χάποελ οικονομικά από την κατάσταση. Είναι κρίμα, αλλά αυτή είναι η ζωή».

Όσο για αυτό που θα του λείψει, είπε με χιούμορ: «Θα μού λείψει το να στέλνω μηνύματα στον Κάτας και να μην μου απαντάει. Μονίμως αυτό γινόταν! Τού έστελνα, περίμενα μια απάντηση που δεν ερχόταν ποτέ και μετά με έβλεπε στην προπόνηση και θυμόταν ότι με ξέχασε!».

Δημοσιεύματα τον θέλουν να συνεχίζει στη Ρεάλ Μπέτις, αλλά ο ίδιος δήλωσε πως «Είναι 50-50. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα συνεχίσω στην Χάποελ και όλοι ξέρουν πως είμαι ελεύθερος. Θα δώσω περιθώριο μερικές μέρες ακόμα, για να δω τι έχει η αγορά και θα δω».

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE NEWS FEED