Λάνγκφορντ - Ρότεν: Η «μάχη» των κορυφαίων σκόρερ στο Άνβιλ - ΑΕΚ! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Λάνγκφορντ - Ρότεν: Η «μάχη» των κορυφαίων σκόρερ στο Άνβιλ - ΑΕΚ! (pics & vids)

bet365

Τα φώτα στρέφονται στην Πολωνία την 7η αγωνιστική του BCL, καθώς στο Άνβιλ - ΑΕΚ (04/12, 19:30) θα αναμετρηθούν οι κορυφαίοι σκόρερ της ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Premier League: Χιλιάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Φυσικά αναφερόμαστε στους Κιθ Λάνγκφορντ και Τόνι Ρότεν!

Ο γκαρντ της ΑΕΚ είναι στην κορυφή της λίστας των σκόρερ του Basketball Champions League, με 22.2 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ ο Αμερικανός παίκτης της Άνβιλ είναι στην 3η θέση, με 19.8 πόντους.

Συνεπώς, η «μονομαχία» αυτή στη «Hala Mistrzów» του Βρότσλαβ, χωρητικότητας 4.200 θέσεων, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον!

Η αναμέτρηση δεν αποκλείεται να γίνει και sold out, καθώς στις τάξεις της ομάδας, από τους ανθρώπους της μέχρι τους φιλάθλους της, υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία για το παιχνίδι με τους «κιτρινόμαυρους».

Κάτι που φαίνεται και από τις αναρτήσεις της ομάδας στο twitter!

Ποια είναι, όμως, η αντίπαλος της «Βασίλισσας»;

Η πολωνική ομάδα ιδρύθηκε το 1991, όμως τα τελευταία χρόνια, από όταν και ανέλαβε τον πάγκο της ο Ίγκορ Μίλιτσιτς, μεσουρανεί, έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα (2018 και 2019, ενώ έχει ένα ακόμα, το 2003).

Συμμετέχει στο Basketball Champions League από πέρυσι, όταν και ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της διοργάνωσης με ρεκόρ 4 νίκες και 10 ήττες. Φέτος, όμως, πιο ενισχυμένη, είναι στο 3-3 και παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε εκτός έδρας την Μπαντίρμα (86-87). Έχει την 6η καλύτερη επίθεση στο θεσμό (85.0π.), είναι 13η στα ριμπάουντ (36.7), 14η στη δημιουργία (18.3ασ.) και 6η στα κλεψίματα (8.7).

Στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι στο 7-3 και στην 4η θέση, με την τελευταία της ήττα να είναι στις 16/11 εντός έδρας από τη Ρόσα Ράντομ.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Τόνι Ρότεν ξεχωρίζει με την παρουσία του στην Άνβιλ και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (19.8π.). Επίσης, έχει ακόμα 3.5 ασίστ, 3.0 ριμπάουντ και 2.2 κλεψίματα.

Ακολουθεί ο Τσέις Σίμον (12.0π., 3.0ρ., 2.2ασ., 1.3κλ.), ο Κρις Ντόου (11.7π., 4.2ρ., 4.2ασ.), ο Ρίκι Λέντο (11.7π., 5.5ρ., 5.0ασ., 1.2κλ.) και ο πρώην παίκτης του Ηφαίστου Λήμνου - και του Κιθ Λάνγκφορντ στην Ούνικς Καζάν - Ρόλαντς Φρεϊμάνις (11.7π., 3.8ρ.).

Το ξεχωριστό παρατσούκλι

Το nickname της Άνβιλ είναι το «ροτβάιλερς» και το πήρε πριν από χρόνια, όταν ο αντίπαλος Πολωνός προπονητής, Εβγκένιους Κιζέφσκι, σε δηλώσεις του, είπε: «Οι παίκτες της Ανβίλ, μας επιτίθονταν σαν ροτβάιλερς!».

Αυτό άρεσε κι έμεινε, με την Άνβιλ να βάζει στο σήμα της ένα ροτβάιλερ!

Είπαν για την αναμέτρηση

Ίγκορ Μίλιτσιτς (προπονητής): «Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε μία ομάδα, που είναι από τις καλύτερες στο BCL και έχει ρόστερ γεμάτο με παίκτες που ανήκουν στην Euroleague. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Σε αυτό το παιχνίδι, με τη βοήθεια του κόσμου μας, θα δείξουμε την καρδιά που έχουμε και την αποφασιστικότητα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Αν καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τα ριμπάουντ και δεν αφήσουμε στην ΑΕΚ το περιθώριο να πάρει πόντους στο transition, ίσως μπορέσουμε να παίξουμε ένα ματς, που θα το κερδίσουμε στο τέλος».

Σίμον Σέβτσικ: «Η ΑΕΚ θα παίξει πολύ δυνατά και γρήγορα ιδιαίτερα έχοντας τον Τσάλμερς. Ξέρω, επίσης, πόσο σπουδαίος είναι ο Λάνγκφορντ. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θα είναι ένα πολύ μεγάλο ματς, μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων. Η ΑΕΚ θέλει οπωσδήποτε τη νίκη και καλώ όλο τον κόσμο να έρθει να μας ενισχύσει με όποιο τρόπο μπορεί, για να πάρουμε αυτό το παιχνίδι».

Άλλα στοιχεία

Η αντιπαλότητα της Ανβίλ με την Σλασκ Βρότσλαβ, είναι ιστορική. Στην Πολωνία περιγρέφεται σαν την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Η Ανβίλ ήταν η ομάδα που απέκλεισε τον Πανιώνιο στα προημιτελικά του Κυπέλλου Σαπόρτα της σεζόν 2001-02. Ηττήθηκε με εννέα πόντους στη Νέα Σμύρνη και νίκησε με 16 στην Πολωνία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα