Η 2η θέση περνάει από... Σλοβενία και Γερμανία για τον Προμηθέα (pics & vid)

Κάτια Πετροπούλου
Η 2η θέση περνάει από... Σλοβενία και Γερμανία για τον Προμηθέα (pics & vid)

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο Προμηθέας (5-3) φιλοξενείται (18/12, 21:30) στην έδρα της Ολίμπια Λιουμπλιάνας (1-7), για την 9η αγωνιστική του BCL, κι έχοντας πολλά... πλεονεκτήματα, ευελπιστεί να περάσει στην 2η θέση του ομίλου. Το gazzetta.gr εξηγεί.

Η μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη παίζει στο νέο Pamestoixima.gr με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.

Μετά το... σοκ που προκάλεσε η Οστάνδη στην Πάτρα, η ομάδα του Μάκη Γιατρά καλείται να ανασυγκροτηθεί και να φύγει με ένα σημαντικό «διπλό» από την Σλοβενία.

Ο Προμηθέας αντιμετωπίζει την ουραγό του ομίλου Ολίμπια Λιουμπλιάνας (18/12, 21:30), η οποία μπορεί να έχει αρκετά... μείον, δεν παύει, ωστόσο, να αποτελεί «κίνδυνο», αφού παίζει στην έδρα της.

Καταρχάς, η ομάδα της Πάτρας διαθέτει μια από τις καλύτερες άμυνες του BCL και βρίσκεται στην 1η θέση των κλεψιμάτων - μαζί με την Μπάνβιτ - με 9.9 ανά αγώνα, ενώ είναι 13η επιθετικά, με 82.1 πόντους κατά μέσο όρο. Οι «Δράκοι», στον αντίποδα, έχουν από τις χειρότερες επιθέσεις στη διοργάνωση (28η, 75.0π.μ.ό.), ενώ βρίσκονται στην τελευταία θέση των ασίστ, αφού οι παίκτες της μοιράζουν 14.8 πάσες ανά αγώνα. Στην σχετική λίστα, ο Προμηθέας είναι στην 12η θέση με 18.5 ασίστ.

Ακόμα ένα «μελανό» σημείο της σλοβένικης ομάδας είναι τα λάθη, καθώς είναι στην 5η θέση της κατηγορίας, με 14.0 ανά παιχνίδι. Οι Αχαιοί βρίσκονται αρκετά πιο χαμηλά (27οι), αφού κάνουν 11.3 λάθη ανά ματς.

Γιαν Σπαν (14.7π., 46.2%τρ., 3.2ασ.) και Μίχα Λαπόρνικ (13.6π., 36.8%τρ., 3.0ρ.) είναι οι κορυφαίοι σκόρερ της ομάδας, με τον Αλεξάνταρ Λάζιτς να κυριαρχεί στα ριμπάουντ (6.6). Ο καλύτερός της δημιουργός, ο Σκότι Ρέινολντς (5.0ασ.), αποτελεί παρελθόν από τα τέλη Νοεμβρίου.

Η Ολίμπια Λιουμπλιάνας δεν έχει νικήσει ποτέ ελληνική ομάδα, αφού ηττήθηκε την 2η αγωνιστική στην Πάτρα (79-77), ενώ και πέρυσι έφυγε με κάτω το... κεφάλι, από τους δύο αγώνες με την ΑΕΚ στους ομίλους (91-73, 71-80).

Αυτή είναι μια ευκαιρία που πρέπει και μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Προμηθέας, καθώς το τέλος της αγωνιστικής είναι πιθανό να τον βρει στην 2η θέση του Δ' Ομίλου. Κι αυτό θα συμβεί αν η Στρασμπούρ ηττηθεί στην έδρα της Μπαϊρόιτ (19/12, 21:00). Η γερμανική ομάδα μπορεί να είναι στο 4-4, αλλά έχει ανέβει τελευταία και μετρά τέσσερις σερί νίκες, εν αντιθέσει με τους Γάλλους (5-3), οι οποίοι παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι τους.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα