Ο θάνατός σου, η ζωή μου

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο θάνατός σου, η ζωή μου

bet365

Η αποψινή(20/12, 19:00) αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Γκαζιαντέπσπορ στην Τουρκία μοιάζει περισσότερο με μάχη επιβίωσης καθώς μόνο ο νικητής θα διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του BCL και το gazzetta.gr εξηγεί γιατί η ελληνική ομάδα έχει ισχυρό πλεονέκτημα.

Η αλήθεια είναι ότι οι δύο ομάδες ζουν αντίθετους βίους καθώς ο μεν ΠΑΟΚ έπειτα από μακρά περίοδο αγωνιστικής κρίσης βρήκε αγωνιστικό ρυθμό και μετρά πέντε συνεχόμενες νίκες (σε Ελλάδα και Ευρώπη) ενώ η Γκαζιαντέπσπορ κατρακυλά σ’ έναν αγωνιστικό κατήφορο δίχως φρένα. Συνεπώς, όσοι θυμούνται την αναμέτρηση του πρώτου γύρου και τη νίκη της τουρκικής ομάδας μέσα στο PAOK SPORTS ARENA (με 82-85), οφείλουν να υπολογίζουν και τις τωρινές καταστάσεις.

Πλέον στην τεχνική ηγεσία της Γκαζιαντέπσπορ δεν βρίσκεται ο Στέφανος Δέδας. Ο Έλληνας τεχνικός πλήρωσε το μάρμαρο των διαδοχικών ηττών αν και μία εβδομάδα πριν την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της ομάδας είχε καταγγείλει ότι «υπάρχουν κλίκες στα αποδυτήρια, όποιος δεν σέβεται την πόλη και την ομάδα θα αποχωρήσει». Τελικώς, αποχώρησε ο ίδιος. Αν τον «έφαγαν» οι κλίκες ή όχι, αυτό το γνωρίζουν μόνο ο ίδιος και οι παίκτες. Τον αντικατέστησε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Νέναντ Μάρκοβιτς ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά μετά την απόλυσή του από την τεχνική ηγεσία της Τενερίφης.

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία δεν έφερε ουσιαστικά αποτελέσματα στην Γκαζιαντέπσπορ. Στο τουρκικό Πρωτάθλημα βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας αντικρίζοντας το φάσμα του υποβιβασμού, ενώ στο BCL μετρά έξι συνεχόμενες ήττες. Για την ακρίβεια, είχε κερδίσει στα δύο πρώτα παιχνίδια κι εκ τότε όχι μόνο χάνει αλλά και με 20.3 πόντους κατά μέσο όρο, δεχόμενη 87.6 πόντους ανά αγώνα!

Κάποια στιγμή είχε σημειωθεί ότι υπήρχαν οικονομικά προβλήματα στην ομάδα και ότι λόγω αυτών αποχώρησε ο Ντι Τζέι Ουάιτ ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Ρόμπερτ Κάρτερ. Στην ίδια… κατεύθυνση φέρεται να βρίσκεται και ο Μάρκ Λάιονς (σ. σ. MVP του προπέρσινου Πρωταθλήματος στο Ισραήλ) ο οποίος όμως αγωνίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι, στη συντριβή από τη Σακάρια με 79-57 και υπολογίζεται για το σημερινό παιχνίδι. Υπάρχει επίσης συμφωνία με τον πολύπειρο Αμερικανό γκαρντ, Ουόλτερ Χοντζ, αλλά ο παίκτης ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει την ελευθέρας του από τον Λίβανο.

Τα παραπάνω δείχνουν τη σύγχυση που επικρατεί στο εσωτερικό της Γκαζιαντέπσπορ, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί και το επίπεδο ποιότητας των παικτών στους οποίους στηρίζεται. Πρόκειται για τους Σον Άρμαντ, Βίκτορ Ρουντ και Γιούρε Μπάζαλιτς οι οποίοι είχαν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον ΠΑΟΚ στον αγώνα του πρώτου γύρου. Αυτοί οι τρεις παίκτες είναι και οι πρώτοι σκόρερ της τουρκικής ομάδας στο BCL προσφέροντας συνολικά 36 πόντους κατά μέσο όρο.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει πλεονέκτημα έναντι της Γκαζιαντέπσπορ καθώς είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση γεγονός που πιστοποιείται από τις διαδοχικές νίκες αλλά και από το επίπεδο μπάσκετ που αποδίδει. Σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου, η ουσιαστικά αλλαγή για την ελληνική ομάδα είναι η αντικατάσταση του Κέβιν Ντίλαρντ με τον Φιλ Γκος. Ένα στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι, στον αγώνα που έγινε στη Θεσσαλονίκη ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ο Μπράντον Τρις (σ. σ. είχε σημειώσει 22 πόντους) οποίος στους τελευταίους αγώνες λαμβάνει από ελάχιστο έως και μηδαμινό χρόνο συμμετοχής.

Για τον ΠΑΟΚ το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι οριακό καθώς (μαζί με την Γκαζιαντέπσπορ) βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας έχοντας μόλις δύο νίκες σε οκτώ αγώνες κι έχοντας πλέον λίγα παιχνίδια στη διάθεσή του για να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα